Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Güneşin Kızları'nın reyting çilesi devam ediyor!

Güneşin Kızları'nın reyting çilesi devam ediyor!
 

Kanal D'nin geçtiğimiz yıllarda yarattığı dizi katliamı 2015 yılında bir nebze olsun hafifledi. Ancak yine de bu durum dizilerin tehlike altında olmasını engellemiyor. Düşüş yaşayan ya da hiç yükselemeyen yapımlarla ilgili her ana sürpriz bir karar çıkabiliyor. Show TV'nin yaptığı 'anında ortadan kaldırma' yöntemine yakın bir temizlik yöntemi kullanan Kanal D'nin sıkıntı yaşayan yapımlarının başında Güneşin Kızları geliyor.

18 Haziran tarihinde Kanal D ekranlarında başlayan ve 29 bölümü yayınlanan dizi pazartesi günleri ekrana geliyor. Dizinin bilinen genel hikayesi şöyle :

'' Güneş, 35 yaşında, 3 çocuklu İzmirli bir edebiyat öğretmenidir. 17 yaşındaki birbirinden tamamen zıt karakterli, çift yumurta ikizi olan kızları Nazlı, Selin ve onlardan iki yaş küçük Peri ile kendi hallerinde, mutlu bir hayat sürmektedirler. Derken, Güneş’in karşısına İstanbullu bir iş adamı olan Haluk Mertoğlu çıkar. Haluk ve Güneş birbirlerine âşık olurlar. Haluk’un kısa sürede evlenme teklifi etmesi, Güneş’i şaşkına çevirir. Güneş, teklifi kabul etmek ister ancak; ortada küçük bir sorun vardır. Kızları, henüz Haluk’un varlığından haberdar değildir. İkizlerden Nazlı, bu evliliğe külliyen karşı çıkar. Selin, hem annesi hem de kendisi için bu evliliğin çok iyi bir fırsat olduğunu düşünürken, en küçükleri Peri, annesini mutlu eden seçimin onu da mutlu edeceğini söyler. Nazlı’nın çıkardığı bütün sorunlara rağmen Haluk’un Güneş’ten vazgeçmeye hiç niyeti yoktur.

Güneş ve kızları Mertoğlu ailesinin yaşantısının ortasına bomba gibi düşerler. Mertoğlu ailesinin hayatı, hiç de dışarıdan göründüğü kadar mükemmel değildir. Güneş'in kızlarının gelişiyle, tüm dengeler değişecek ve bütün sırlar ortaya dökülecektir. ''     

 

Dizi pazartesi günkü yayın ekranında Kırgın Çiçekler,Paramparça,Yeşil Deniz, O Ses Türkiye gibi rakiplere karşı mücadele ediyor. Bu mücadele son haftalarda sıkıntılı sonuçları beraberinde getirdi.

Bu hafta, yılın ilk haftası olduğu için neredeyse hiç bir rakibi yayınlanmayan dizi buna rağmen yine zirveye kurulamadı. TOTAL grubunda 2. AB grubunda 4. ABC+1 grubunda 3. olan dizi FOX Ana Haber'e ve TV8'in garip programı Salon Turnuvası'na geçilmesi ile ciddi anlamda soru işaretleri yarattı.

Bu durumun bu şekilde oluşmasında etkisi en az olan taraf dizi ekibi. Ekibin kötü olmadığını, hikayenin ve kahramanlarının gayet entrikalı ve heyecanlı olduğunu biliyoruz. Sosyal medyada da inanılmaz bir hayran kitleleri var.

Buna rağmen hala dizi hakkında günü değişecek, bitecek gibi haberler çıkıyorsa ; akıllara hemen Kanal D geliyor. Diziyi bir özetli bir özetsiz yayınlayan, reklam konusunda geç kalan ve az reklam ile yapımın arkada kalmasını sağlayan kanal ; bu reklam sıkıntısı sayesinde birçok dizinin sonunu hazırlamıştı.

 

Durum böyle iken, diziyi şirin hayran kitlesi de kurtaramayacak gibi.

İnşallah yanılırız.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..