Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Güneşköy

Güneşköy
 

Güneşköy


07 Haziran pazar günü, Güneşköy kooperatifinin düzenlediği doğal yaşam şenliğine katılmak üzere, sabah erken saatlerde çoçuk, genç, yaşlı her yaştan doğa sever İnsanlarla buluştuk. Yola çıkmadan önce, pazar günleri kurulan Ayrancı organik pazarını gezdik. Pazarcılarla tanışıp onların sorunlarını dinledik. Yapılan alışverişlerden sonra yola çıktık.

Güneşköy Kooperatifi 2000 yılında Ankara Hisarköy'de kurulmuş .Kar amacı gütmeyen, Ekolojik tarım yapan ve çevre köylerde Ekolojik tarım uygulamalarını teşvik eden, doğa ile uyumlu sürdürülebilir yaşam deneyimleri geliştiren ve bunları paylaşan Güneşköy kurucularına, doğaya yaptıkları olumlu katkılar ve özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Keyifli bir dayanışmanın sergilendiği bozkırın temiz havasında kuş sesleri dinleyip, köylü bacılarımızın yaptığı gözleme ve ayranları afiyetle yedik. Uçurtma uçurduk, kuş gözledik, sebze tarlalarını , kompost kuyularını, taş evleri, saman evleri gezdik.Gelincik ve papatyaların çevrelediği yollarda , yeni tanıdığımız insanlarla dostça sohbetler yaptık.

İmece Evi Ekoköyü ve Güneşköy çok uzakta değil, orada duruyorlar. İsmail Yenigün, Ali Gökmen, İnci Gökmen daha bir sürü ismini yazamadığım insanların el ele dayanışma içerisinde hayallerin gerçeğe dönüşünün hikayesini yazanlar, barış içerisinde, Kolektif sade ve Ekolojik yaşamın , özel, aile ve iş yaşamımıza engel olmadan gerçekleşebileceğini bize yaptıkları ile ispat ediyorlar. Biz şehirde yaşayan doğal yaşam ve çevre dostlarının, çok yaşayın imecanlar, varol Güneşköy dememiz yetmiyor. Şenliklere, potlaçlara katılmak, yapılan işlere destek olmak, bin bir emekle üretilen ürünlerden satın alarak hem kendi sağlığımıza hem’ de köylerimizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmamız gerekiyor.

Yapılacak tüm etkinliklerde el ele dayanışma içerisinde olmak dileğiyle diyorum.

Sevgilerimle Hatice.

 
Toplam blog
: 24
: 606
Kayıt tarihi
: 05.11.07
 
 

Ankarada yaşıyorum. Yaşamım boyunca hep yazdım ama hiç başkaları ile paylaşmayı düşünmedim. Bana ..