Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '13

 
Kategori
Futbol
 

Güneşli günler başka bahara kaldı

Güneşli günler başka bahara kaldı
 

Futboldan anlayan herkesin 3 Temmuz 2011 sürecinden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gördüğünü ve haklı-haksız cezasını çektiğini söyleyebilirim. Bugün UEFA tarafından kulüplere gönderilen yazıda Beşiktaş için 1 yıl, Fenerbahçe için 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına çarptırıldığı yazdı. Kabaca gözükeni bu fakat karşımıza çıkacak en kötü senaryo çıktı diyebiliriz. Ayrıca Türk futbolunun büyük bir prestij kaybına neden oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu ele alacak olursak Demirören yönetimi prestij ve güven kayıbına uğradı. Peki, neden bir açıklama yapıp kafalardaki soru işaretlerine bir cevap verilmiyor? Niçin olanların çözümü için bir gayrette bulunamıyor? Federasyonun, kulüplerin arkasında durması gerekirken sessizce izlemesi kesinlikle korkunç. Şu bir gerçek ki Türk futbolu yönetilemiyor. Kişilerin hırsları ve çıkarları maalesef Türk futboluna pahalıya patlamıştır ve bu kadarla da kalacağını düşünmüyorum.

Beşiktaş… Beşiktaş ülkemizin en eski ve en köklü kulübü olmakla birlikte şampiyonluklarını bile önünde duran Beşiktaşlılık duruşu ile her zaman yol gösterici ve örnek bir kulüp olmayı adeta görev bilmiştir. Taraftarı yöneticisi bir 110 yıllık bir tarihin önüne engeller koyularak düşürülmeye çalışılması çok üzücü. Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu bu hale getirenler şu anda sadece izlemekteler. Fanatiği olduğum ve yıllarıdır her maçını aynı heyecanla izlediğim takımım bu sene de Avrupa kupalarında yok. Her şeyiyle açık ve net olan şike yapıldığına dair hiçbir şekilde kanıt bulunamamasına rağmen 1 yıl men cezası alınması büyük haksızlıktır. Kaldı ki  sözde yapılan şikeyle alakaları olan kişilerin ceza almayıp, ek rapor istenmesi fakat kulübede ceza verilmesi ayrı bir ironi.

Önümüzdeki iki haftalık süreçten sonra her şey daha da netleşecek. Umarım ki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Türk futbolu için hayırlısı olur.

Gezi parkı olayları sırasında büyük bir birlik ve beraberlik örneği gösteren Çarşı ve Fenerbahçeli taraftarlar bu kötü günlerinde üstesinden gelmeyi başaracaktır.

 
Toplam blog
: 8
: 116
Kayıt tarihi
: 09.04.13
 
 

..