Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Güney Asya- Divine Mother Amma’yı Görmeye Gidiyorum

 

Bugün 10 Ocak 2012. Kalachakra çalışması nihayet sonuçlandı. Bu akşam Aylin ve eşi Dost ile birlikte Gaya’dan trene binip Delhi’ye oradan da Kerala’ya gideceğiz. Orijinal planımda Delhi’den Goa’ya gidecekken direk Kerala’ya gidiyorum. Aylin ile birlikte yaşayan büyük gurulardan divine mother Amma’yı görmeye gideceğiz. Amma’nın ashramında 4 veya 5 gün kadar kalacağım. Aylin’nin niyeti ise daha uzun kalmak.

Guru Amritanandamayi Ma ya da Guru Amma bedenlenmiş özel varlıklardan biri olarak biliniyor. Amma meşhur guru Babajiden sonra guruluğunu ilan etmiş olan iki kadından biri.  Diğer kadın gurunun ismi ise Shirii Mataji. Guru Amma’nın öğretilerinin çoğu Budizm ile benzerlik gösteriyor. Çoğunluğu Amerika, Fransa ve Almanya’dan gelenler milyonlarca takipçisi var. Anladığım kadarıyla kazancını evrene yatırıyor. Yoksullara okul ve yaşam alanları oluşturup, deprem, sel gibi felaketlerde evsiz kalan insanlara sürekli yardımda bulunmakta. Ayrıca kadınların eğitim almaları ve kendilerini geliştirmeleri için Empowering woman projesini başlatmış. Bu proje kapsamında 100.000 kadına destek vermiş. Hastaneler kurmuş. İsterseniz Amma’nın yaptığı tüm çalışmaları www.embracingtheworld.orgsitesinden takip edebilirsiniz. Amma dini tercihinin sevgi olduğunu söylüyor. Sharen Stone, Richard Gere gibi ünlülerde Amma’nın çalışmalarına katılmışlar. Amma bir sürü insanın hayatının değişmesinde rol almış. Senenin bu zamanlarında genelde buralarda olmazmış. Bu sefer bizim için fikrini değiştirmiş olabilir mi? Acaba.

11.Ocakta tren ile Delhi’ye indikten sonra Aylin’in eşinin Delhi’deyken kalacağı otele gittik. Otel havaalanına çok yakındı. Trenin Delhi’ye geç gelmesi ve Delhi trafiği sebebiyle Aylin ile eşi Dost, Delhi’yi gezme planlarını gerçekleştiremediler. Aylin’in eşinin kaldığı otelinin yakınındaki dev Shiva heykelini ziyaret ettikten sonra 4 saat sürecek uçak yolculuğumuz için Delhi iç hatlar havaalanına geldik. Uçağımız hiç gecikmesiz kalktı. Trivandrum’a indiğimizde Ashram’a götürecek taksi şoförü bizi bekliyordu. 2 saat süren araba yolculuğundan sonra Amma’nın Ashramına geldik. Akşamları saat 22.30’dan sonra ashram kapısı kilitlendiğinden bize geçici bir oda tahsis ettiler. Ertesi gün original odamıza geçebileceğiz.

Ertesi sabah erkenden bilgilendirme merkezine gidip odamızı talep ettik. Bize 14.ncü kattaki bir odayı verdiler. Odanın bulunduğu binadaki asansör 12.nci kata kadar çıkıyordu. Sonraki katları yürüyerek çıkmamız gerekecekti. 14.kata geldiğimizde muhteşem bir manzara ile karşılaştık. Backwater ve milyonlarca palmiye ağacı bize bakıyordu. Odaya girdiğimizde ise büyük bir sürpriz bizi bekliyordu. Odanın içinde sadece bir yatak vardı ve oda çöp eve benziyordu. Odayı kullanan kızın eşyaları oda içine dağılmıştı. Aylin bilgilendirme merkezine gidip odayı değiştirmeyi teklif etti. Ben biraz ümitsizdim. Bavullarımızı odada bıraktıktan sonra Aylin oda değişikliği için bilgilendirme merkezine ben ise bir önceki akşam geçici kaldığımız odada duş almaya gittim. Tam giyiniyordum ki Aylin içeri girdi. Aylin odamızı değiştirmeyi başarmıştı. Bu çok iyi bir haberdi. Bavullarımızı 14.kattan alıp 8.kata indirip yeni odamıza doğru yönlendik. Bu odada bizim dışımızda iki kişi daha vardı. Odada ranza şeklinde 4 yatak vardı. Bir önceki ile karşılaştırıldığında bu oda çok temizdi. Kalanlardan biri Amerikalıı, diğeri ise Avrupalıydı. Avrupalı olan ertesi gün ayrılacaktı. İkisi de yıllardır Amma’nın ashramına geliyorlardı. Bizden daha çok deneyimleri vardı. Onlar sayesinde Ashram hakkında detaylı bilgiye sahip olabildik.

Bu gün Amma’nın Ashram’da olduğu zamanlarda yaptığı kucaklaşma ( darshan) için numaramızı aldık. Kucaklaşma için öğleden sonra saat 16.00 gibi bize sıra geleceğini söylediler. Bu durumda etrafı biraz daha keşfetmeye karar verdik. Burası fazla lüks olmayan bir tatil köyü gibiydi. Meditasyon, astroloji, tarot, masaj, yoga gibi aktivitelere katılabiliyordunuz. Vedik astrolojisini deneyimlemeye karar verdim.  Tarot için randevu almak istedik ama maalesef doluymuş. Ayrıca Ayurvedik danışmanlık ile gülme meditasyonuna yazıldık. Bir de “seva work “ dedikleri karşılıksız iş yapma işi var. Seva work yaparak ashramdaki işlere destek veriyorsunuz. Seva work’u isterseniz yapıyorsunuz, zorunluluk yok. Gitmeden en azından bir kez seva yapmaya niyetleyim.

Akşamüstü saat 16.00 olduğunda Aylin ile birlikte Amma ile ilk kucaklaşmamız (Darshan) için sıraya girdik. Amma’nın olduğu bölüme uzun bir bekleyişten sonra gelebildik. Şöyle bir odaklanıp kadının enerjisini baktığımda, bayağı topraklanmış bir enerjisi olduğunu fark ettim. Kucaklaşma için bana sıra geldiğinde yerde ayaklarının dibinde oturttular, ona Türk olduğumu söylediler. Bir de sol yanağımı onun son göğsüne dayamamı istediler ve bu şekilde kucaklaşma başlayacaktı. Kucaklaşma olduğunda Amma bana keralaca bir şeyler söyledi. Yanımdaki kadından tercüme etmesini istediğimde “Benim sevgili çocuğum” dediğini öğrendim. Darshandan sonra Amma’nın bulunduğu bölümde yarım saat oturup meditasyon yaptık. Bu kadar topraklanmış bir insanın yakınında meditasyon yapmak çok kolaydı. Amma ile olan ilk günümüzde böylece tamamlanmış oldu.  

Sevgiler  

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..