Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Güney Kore açıklarında 470 yolcu taşıyan gemi battı

Güney Kore açıklarında 470 yolcu taşıyan gemi battı
 

Güney Kore açıklarında batan gemi (görsel netten)


Bu haberi okuduğum zaman Atlas Okyanusunda batan Titanic adlı dev gemi aklıma geldi. Ona ait filmi defalarca izlemiştim.

Birkaç gün önce, yeraltı treni istasyonunda tren beklerken, yanıma bir genç oturdu, yabancı olduğu fiziki görünüşünden belliydi. İngilizce olarak günaydın dedim, o bana Türkçe cevap verdi ve konuşmaya başladık: Güney Kore’den, Başkent Seul ’den geldiğini, burada öğrenim gördüğünü söyledi. Türkiye’yi çok sevdiğini, Türk Halkının Koreliler gibi cana yakın, sıcakkanlı olduğunu belirtti. Sonra gülerek ekledi: “Güney Koreliler de sıcakkanlı, arkadaş canlısı, yardımsever kibar insanlar. Sahtekârlığı ve üçkâğıtçılığı bilmezler, kimsenin malına ve canına göz dikmezler. Bizim ülkemiz güvenli bir ülke gece yarısı bile sokakta çekinmeden gezebilirsiniz, Milliyetçi bir toplumuz.” Türkçeyi gayet güzel öğrenmiş, bu güzel sohbetimiz trenin gelmesi ile neticelendi.

Haberi okuyunca üzüldüm, Allah yaşamını yitirenlere rahmet eylesin.

NAHİDE ÇELEBİ


Güney Kore'de facia, 470 yolcuyu taşıyan gemi yardım sinyali gönderdikten kısa süre sonra battı, çok sayıda ölü var - son gelişme...

Güney Kore'de 2. Titanic faciasına benzer bir olay yaşandı. Çoğunluğunu okul gezisine giden öğrencilerin oluşturduğu 470 kişi taşıyan gemi, yardım sinyali gönderdikten kısa süre sonra battı. Güney Kore'nin güneybatı kıyısına 100 kilometre uzaklıkta batan gemidekilerin çoğu kurtarıldı. İlk gelen bilgilere göre bir kişinin öldüğü, gemidekilerin büyük bölümünün kurtarıldığı bildiriliyor. Güney Kore televizyonu, 470 kişilik gemideki yolcuların çoğunun okul gezisine giden öğrencilerden oluştuğunu belirtti. Yetkililer, gemide yolcuların yanısıra 150 arabanın bulunduğunu açıkladı. Gemiden gönderilen imdat sinyalinin ardından bölgeye çok sayıda helikopter ve kurtarma botu hareket etti. Güney Kore Devlet Başkanı, her türlü imkânın arama kurtarma çalışmaları için seferber edildiğini ifade etti. Reuters haber ajansı, 338 öğrenci ve öğretmenin kurtarıldığını aktardığını, en az 100 kişinin kaybolduğunu bildirdi. Sahil güvenlik botları, sivil tekneler  18 kurtarma helikopterleri olay yerinde kurtarma çalışmasına katılıyor.
(Haber 7)

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..