Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Güney Osetya kan gölüne dönüyor, birileri hala "Tek Dünya, Tek Rüya" dan bahsediyor

Güney Osetya kan gölüne dönüyor, birileri hala "Tek Dünya, Tek Rüya" dan bahsediyor
 

Güney Osetya'daki savaşta yine siviller ölüyor (milliyet.com.tr)


Gürcistan ordusu Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'yi kuşatırken, Rusya ordusuna bağlı 150 kadar tank da Güney Osetya’daki ayrılıkçılara destek vermek için ülkeye giriyor. Rus uçakları, kentleri vuruyor.

Aynı saatlerde, Çin’de 29. Olimpiyat oyunları görkemli bir tören ile açılıyor. Pekin Olimpiyat oyunlarının sloganı; “Tek bir dünya, tek bir rüya”.

Çin, Pekin olimpiyatlarındaki görkemli açılış organizasyonu ve barış mesajları ile yıllardır süren Tibet işgalini ve insan hakları ihlallerini örtmeye çalışıyor, bir yandan da sanki tüm dünyaya aba altından sopa gösteriyor…“beni göz ardı etmeniz mümkün değil” der gibi…

Güney Osetya'daki Rusya barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov’da aynı saatlerde dünyaya başka bir mesaj geçiyor … “kent yerle bir edildi" diyor.

Ve mesajlar devam ediyor;

Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, "Rusya'nın ülkesini işgal ettiğini, savaşın eşiğinde olduklarını" belirterek, ABD'yi müdahale etmeye çağırıyor.

Rusya, Gürcistan'dan askeri harekata derhal son verilmesini istiyor..

Uluslararası Kızıl Haç sözcüsü Anna Nelson, kentteki hastanelerin yaralılara müdahale etmekte zorlandığını, yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı kentte sivillerin sığınaklara ve evlerin bodrum katlarına sığındığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın talebi üzerine, Gürcistan'a bağlı Güney Osetya'daki çatışmalar konusunda olağanüstü toplanıyor, Gürcistan askerleri ile Güney Osetya arasında yaşanan gerginliğin tırmanmasından kaygı duyulduğu belirtilerek, taraflara kanlı çatışmaları derhal durdurma çağrısı yapıyor!!!!

BM, yıllardır nerede savaş oraya bu çağrıyı yapıyor ama her ne işse savaşlar hiç dinmiyor. Milletler bir türlü birleşemiyor, anlaşamıyor.

Türkiye, Gürcistan’ın NATO kanatları altına girmesi için uğraşıyordu. TSK, Gürcistan ordularını eğitiyor ve Türkiye-Gürcistan-ABD ittifakı için yoğun çalışmalar sürüyordu.

Balkanlar’da da Kosova bağımsızlığını ilan ederken, kendi bayrağından önce Amerikan bayrağını dalgalandırmıştı. Kosova halkı, ABD “Barış gücü!!!!” askerleri ile birlikte bağımsızlık kutlamaları yapmıştı.

Şimdi Rus askerleri de, Güney Osetya’da “Barış gücü !!!!" ismi altında Gürcistan’a karşı savaşıyor.

ABD, İran’a sürekli göz dağı veriyor. İran kafa tutmaya devam ediyor. Irak’ta “insanlık ayıbının” son perdesi oynanıyor. ABD gölgesindeki Afrika’da kanlı elmas savaşları, iç karmaşa devam ediyor.

Balkanlar, Ortadoğu derken şimdide kuzey doğu sınırımız savaşan ülkelerle doldu. Sınırlarımızın dört bir yanında ABD ve RUSYA karşılıklı olarak güçlerini deniyorlar. Petrol rezervlerinin ve petrol boru hatlarının etrafında savaşlar olabildiğince hız kazanıyor.

Tüm dünyada yaşanan savaşlar ve güç gösterileri ile filler tepişiyor, çimenler eziliyor.

Böylelikle Olimpiyatlar’ daki barış içerikli “Tek bir dünya, tek bir rüya” mesajı da haliyle çöpe gitmiş oluyor.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..