Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Güneydoğu Anadolu'da durum

Güneydoğu Anadolu'da durum
 

Şimdi, düşünme zamanıdır..


Bu mektup, Bay Riz Khan'a, mart 2010 da Aljazzire tv. de Güneydoğu Anadolu'da cezaevine giren çocuklar için hazırladığı program için. Program öncesi kendisine gönderilmiştir. Bu mektubun orjinalini bu blogdan okuyabilirsiniz : http://situationofeastanatolian.blogspot.com/?spref=tw

GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA DURUM

Sayın Riz Khan, Güneydoğu Anadolu'nun çok komplike problemleri var. Her şeyden önce cehalet ve dinsel hurafeler bunda büyük rol oynuyor. Sizinde bildiğinizi tahmin ettiğim gibi, bu sadece Türkiye ve Doğu Anadolu'nun değil. Maalesef dünyadaki bütün islam ülkelerinin ortak problemi. Bu programı sadece Türkiye'de ki cezaevlerinde bulunan çocuklar için yaptığınızı biliyorum. Ama bütün gerçekleri bilmeden, bu problemin çözemesi zor.. Sizinde bildiğiniz gibi; bütün dinler insanlara daha iyi olmalarını göstermek için gelmiştir. Ama bunun yanında, bütün dinler değiştirelimiyen ve üzerinde konuşulamıyan kurallar üzerine kurulmuştur. Dinler kendi çıkarları için her zaman bulundukları devleti ve hükümütleri kullanmışlardır. Tabii ki dinlerde her zaman basiretsiz politikacılar ve kapitalizmin kullandığı en büyük done olmuştur. İslamın esaslarında Allah ile kulu arasına kimsenin girmemesi vardır. Ama nedense, her köşeden bir tarikat lideri çıkmaktadır! Niçin? Cevap çok basit. İnsanları kolaylıkla kontrol altına almak için.

Bunu uygulamak için yapılan ilk şey eğitim sistemini işlemez hale getirip halkı cahil bırakmaktır. Cahil kalan ve sorgulama yetisini kaybeden bu insanlara, hayali cennet sunarak. Bu dünyada ki beklenti ve yaşam kalitelerini aşağı çekersiniz. Bunları yaparak kontrolünüze aldığınız halkı. Siyasette oy potansiyeli, kapitalizmde ise ucuz iş gücü olarak kullanırsınız. Bunu da, kontrol edilemiyen nüfus artışı ve iş alanı darlığı ile sürekli hale getirirsiniz.

Güneydoğu insanının asıl ihtiyacı iş alanı ve eğitim eşitliğidir. Fakat ne yazık ki T.B.M.M. de bulunan ve onların sıkıntılarını dile getirmesi gereken milletvekilleri. Somut öneri ve istekler yerine, soyut fikirler peşinde koşmaktadırlar. Mesala bu milletvekilleri her ağızlarını açtıklarında soyut açılım ve değişimlerden bahsetmekte. Fakat nedense somut olan bu bölgenin işsizlik, sağlık, eğitim (Bu seneki UNESCO Türkiye raporu, özellikle Güneydoğu utanç rakamları ile doludur) ve tabii ki toprak reformu problemlerinden bahsetmemektedirler. (Güneydoğu Anadolu'da yaşayan insanların çoğunun yeterli işleyecek toprağı yoktur ve büyük toprak ağalarının çiftliklerinde ucuz ücretle çalışmaktadırlar). Güneydoğu Anadolu'da yaşayan halk T.C. Devleti kolluk güçleri ve PKK terörist örgütü arasında kalmıştır. Devlet onları iyi birer vatandaş olarak görmek isterken, PKK kendilerini desteklemeleri için onları tehdit etmektedir. PKK tarafından para ile kandırılan çocuklar, T.C. kolluk güçlerine taş attırılmaktadır. Ceza evlerinde bulunan çocuklar, bunlardır.

Sizinde gördüğünüz gibi, herkes bu mazlum halkı kendi çıkarlarına göre kullanmaktadır.

Çözüm:

1=) Türkiye'de bulunan bütün siyasi partilerin birinci görevi.Kendi fikir ve ideolojilerini devlete ve halka kabul ettirmek için bulunan sistemle savaşmak yerine. Halkın yaşam kalitesini artırmak için devleti harakete geçirmek olmalıdır.
2=) Türkiye'deki bütün siyasi partiler, herşeyden önce kendi içlerinde demokrasiyi hayata geçirmelidir.

3=) Bütün siyasi partiler; Üst Yargı Mahkemelerinin aldığı kararlara saygı duymalı ve desteklemeli.

4=) Diyanet İşleri Başkanlığı esas görevini yerine getirmeli. Halkın dini ihtiyaçlarına cevap verebilecek tek kurum olmalı. Bütün tarikatların ve liderlerinin toplum üzerindeki etkinliği ortadan kaldırılmalı.

5=) Devlet çocuklar yerine, onları bu eyleme yönlendiren erişkinleri yakalayıp gerekli işlemi yapmalı.

6=) Aileler, devlet tarafından bu konular hakkında iyi bilgilendirmeli.

7=) Devlet Güneydoğu halkını, PKK tehdit ve eylemlerinden korumak için. Bu bölgeyi adım adım tamamen kontrol altına almalı.

8=) Eğitim eşitliği mutlaka sağlanmalı.

9=) Devlet, sosyal devlet görevini yerine getirmeli. Bu bölgedki işsizlik problemini ortadan kaldırmak için yatırımlar yapmalı, yatırımları desteklemeli.

10=)Bir an önce Güneydoğu Anadolu'da aklı başında bir toprak reformu yapılmalı.

e-mail : prophetzekeriya@hotmail.com

 
Toplam blog
: 8
: 840
Kayıt tarihi
: 11.04.10
 
 

01.03.1960 Giresun doğumluyum. Lise mezunuyum. Evli ve 1 kız, 1 erkek iki çocuk sahibiyim. İngili..