Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Güneydoğu'daki Kavganın Gerçek Sebebi Nedir?

Güneydoğu'daki Kavganın Gerçek Sebebi Nedir?
 

Resme bakınca ne görüyorsunuz? Benzinlik var. Benzinliğin karşısı o bir yol. Benzinliğe yaklaşık yüz metre mesafe. Ambulanslar var. Bu geçen hafta Diyarbakır'da yolun altına mayın döşenmesi sonucu operasyondan dönen askerleri taşıyan askerlere tuzak kuruldu.
Haberin Haber kanallarında sunuluşu;
 
Diyarbakır Lice Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. El yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleştirilen saldırıda 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden biri daha kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi. *
 
Haberlere bakarken dikkatimi çeken bir şey de toprakların dümdüz oluşuna ilave olarak son derece verimli araziler görülüyor.
 
Dünyada üretilemeyen tek şey neredeyse doğal topraktır. Bu bölge Mezopotamya olarak adlandırılan ve son derece verimli arazilere sahip bir bölgedir. Türkiye'de en verimli araziler güneyde (Antalya) turizme tahsis edilmiştir. Marmara sanayileşme nedeniyle kirlenmiştir. Kimyasal gübreler toprağı zehirlemekte, bu olmasa dahi toprağın doğal yapısı birçok bölgede yok olmuştur. Böyle verimli topraklar ve dümdüz araziler Türkiye'nin sadece birkaç bölgesinde kalmıştır.
 
Nüfus yapısındaki hızlı şehirleşme ve kültürel olarak yıllardır köylünün hor görülmesi köyden şehre kaçışı hızlandırmıştır. Kuru soğanın üç liraya ulaştığı ülkemizde insanların ileride gıda ihtiyaçlarının daha da artması beklenmektedir.
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin Güneydoğu bölgesinde petrol olsaydı muhtemelen Musul ve Kerkük'te Abdülhamit'in arazilerine el konulduğu gibi, muhtemelen bu bölgeden de İngilizler, Fransızlar ayrılmazlardı.
 
Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesine mayınlı arazilerin temizlenmesi aşaması ile İsrail uzun bir süre topraklarda tarım yapmak şartıyla istediği bilinen bir durumdu. Bu durum uzunca bir süre Türkiye'nin gündeminde yer almış daha sonra bu konudan uzunca bir süre bahsedilmemiştir.
Türk kamuoyunda Cargil ve GDO uzun süre tartışılmış ancak, daha sonra bu olaylar da bir şekilde gündemdeki yerini yitirmiştir.
 
Alman otomotiv devleri Wolksvagen, BMV grubu Çin'de araçlarını elektrikli olarak üretme kararı almışlar, Çin'de dokuz milyar dolarlık yatırım yaptıkları yer almış, Wolksvagen Amerika'da emisyon oranlarında hile yaptığı için tarihin en büyük cezasına çarptırılmıştır.
Almanya 2010 yılında elektrik enerjisi üretimini sadece sadece güneşten faydalanarak enerji ihtiyacının yüzde on yedisini karşılamakta iken, bu oranı günümüzde yenilenebilir enerji kaynakları bazında yüzde kırka çıkardığını ilan etmiştir. Amerika sadece geçen yıl Türkiye'nin toplam kurulu gücü kadar güneş santralini enerji üretmek üzere devreye almıştır.
                
Yabancılara toprak satışı gündeme gelindiğinde sistematik olarak bazı ülkeler Türkiye'den yüklüce toprak satın almışlar, toprak satışının çoğunluğu normal şartlarda tatil yörelerinden beklenirken en fazla toprak Güneydoğu Anadolu'dan satın alınmıştır. Normal şartlarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bırakın toprak satın almayı memur (öğretmen, asker, polis) olarak dahi gitmekten korktuğu bir bölgeden toprak satın alanlar ya çok cesur olmalılar, ya da bir bildikleri olmalı.
 
Bu arada İsrail Devleti'nin de Osmanlı İmparatorluğundan adım adım toprak alınarak gerçekleştiğini unutmalı mıyız?**
 
 
 
 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..