Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Güneydoğu'nun gerçekleri...

Güneydoğu'nun gerçekleri...
 

Dikim atelyesi olmayan veya atelyeleri yetersiz olan konfeksiyon imalatçıları dikim işlerini dışarda fasoncu dediğimiz atelyelere verirler. Bu atelyelerin sahipleri ise çoğunlukla doğu veya guneydoğu kökenli vatandaşlarımız olur. Burada çalışanlar ise ya firma sahiplerinin akrabaları ya da hemşehrileridirler.

Geçtiğimiz aylarda Batman'lı olduğunu söyleyen atelye sahibine ödeme yaparken PKK hakkında ne düşündüğünü sordum. Bana verdiği cevap oldukça düşündürücüydü. "Güneydoğu halkı demek PKK demektir. Aralarında hiçbir fark yoktur" dedi. "Peki PKK lı teröristlerin, Türk, Kürt ayırımı yapmadan masum vatandaşları öldürmelerine ne diyorsun?" deyince bu eylemlerin provokasyon olduğunu ve sivil halkı öldürenlerin kontragerilla denilen gurubun yaptığına inandığını söyledi. Güneydoğulu bir vatandaşımızın bu şekilde düşünmesi çok acı verici bir durumdu.

Eğitim hayatında öğrencilere en zor gelen ders matematiktir. Matematik müsbet bir ilimdir. Ancak biz farkında olmasak da matematik hayatımızın her döneminde karşımıza çıkar. Matematikte bir kural vardır. Eğer iki değer bir değere eşitse o iki değer de birbirine eşittir. Yani

A=B ve C=B ise A=C olur.

Şimdi bu formulü Güneydoğu'ya uygulayalım.

Kürt kökenli halk = DTP
DTP = PKK olduğuna göre

Kürt Kökenli Halk = PKK sonucu, bizim fasoncu vatandaşımızın söylediklerini doğruluyor.

DTP milletvekillerini meclise kim gönderdi? Kürt kökenli halkımız

DTP kimi destekliyor? PKK yı.

Bu durumda PKK, Kürt kökenli halkımızın içinden çıktığı için PKK ya bu bölgelerde yataklık yapılıyor.

Peki çözüm nedir?

Güneydoğu'daki işsizliğin nedeninin buraya gereken yatırımın yapılmadığı en önemli neden olarak düşünülebilir. Ancak burada en önemli sorunun eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum. Buradaki ailelerin çocuklarına verdikleri etnik kökenli eğitim, bizim okullarda verdiğimiz eğitimi yetersiz kılmaktadır.

Türk Anayasası vatandaşlarımız arasında ırk, din, etnik köken bakımından bir ayırım gözetmez. Ancak ülkenin üniter yapısını bozacak bölücülüğe ise hiç bir şekilde izin verilmemelidir. Şahsi fikrim uzun vadede doğu kökenli vatandaşlarımızın çocuklarının ilk öğretim hayatından itibaren batıda yatılı olarak eğitim altına alınarak Türk milliyetçiliğinin kendilerine aşılanmasıdır. Ancak yasalar ve insan hakları böyle bir zorlamaya izin vermez.

Peki Devlet, Kürt kökenli vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimini yatılı okullarda ücretsiz olarak sağlayamaz mı? Mümkünse Doğu'dan uzak kentlerde.

Bu kesinlikle zorlama şeklinde değil, özendirme şeklinde olmalıdır. Bu şartlar altında eğitime yapılacak yatırım PKK ile mücadele sırasındaki harcamaların çok altında kalacaktır.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..