Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Güneydoğu yeniden inşa edilecekmiş; insanın iyi ki savaş oldu diyesi geliyor

Güneydoğu yeniden inşa edilecekmiş; insanın iyi ki savaş oldu diyesi geliyor
 

Yıkılan elbette yeniden yapılır da yapmak için illa yıkılması mı gerekiyor? Evleri yıkılıp harap olanlar yeniden yapılacak diye sevinmeli mi? Hatta iyi ki savaş oldu mu desinler… Söyleyelim PKK’ya diğer yerlere de hendek kazsın, oraları da yeniden yapalım! Bu, buraların insanının terörün acılarına direnmelerinin bir ödülü mü?

Başbakan Diyarbakır’ın Sur ilçesini İspanya’nın Toledo şehri gibi yapacağız dedi. Bu konuyla ilgili tartışmalar bir yana buranın halkına ciddi bir umut verildi. Diğer yıkılan yerler “Biz de isteriz” diyebilirler. Bölge halkını kazanmaya yönelik bu çıkışlar doğrudur ama yerine getirilmesi de gerekir.  Sadece yıkılan mı yeniden yapılacak farklı bir vizyonla söz konusu yerlerde imar devrimi mi yapılacak.

Bu sefer sadece hendek kazılan ilçeler değil Güney Doğuda terörden mağdur olan herkes bu girişimden yararlanmak isteyecektir. Hatta “bize de yardım edilmezse PKK’ya geçeriz” diyenler bile olacaktır. Bölge halkıyla ilgili olarak kaçak elektrik su konularını hatırlayalım.

Devletin insanları yatıştırmak için dahi olsa böylesine kapsamlı(şehirleri yeniden kurmak gibi) açık çek vermesi yerine getirilemediği zaman soruna neden olabilir. Umuyorum bunlar iyi hesaplanmıştır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..