Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Güngören teröristi pişmanmış

Güngören teröristi pişmanmış
 

Güngören katliamı


Hüseyin Türeli adlı terörist ve 7 yardımcısı tutuklandı ve teröristin dili çocukların parçalanmış vücutlarının filminin izlettirilmesinden sonra dili çözüldü. Örgüt çok can kaybı olmayacağını söylemişti. Böyle olacağını bilmiyordum diyerek pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini bildirdi.


Buraya kadar olayın özeti ve sonucu gibi görünen bu olay aslında yeni başlamakta, giden canlar maalesef geri gelmeyecek. Tam bu noktada dikkat çeken önemli husus ise “ Pişmanlık yasası”. İlki 1985 yılında çıkarılan bu yasadan 2040 kişi yararlanmış ve bunlardan 509 ‘u estetikle koruma altına alınmış.


Hatırladığımız üzere ceza ve tevkif evleri müdürü Ali Suat Ertosun terörün bitmesini istiyorsak pişmanlık yasası hemen çıkarılmalı demişti. Bununla da kalınmayıp Başbakan R.Tayyip Erdoğan, terör örgütüne darbe vurmak amacıyla çıkarılan pişmanlık yasasının yeniden düzenleneceğini söylemişti.( aksine eyleme karışmayanlar değil, itirafçı olduklarında eyleme katılanlar da bu düzenlemeden yarar sağladı)

Daha sonra salıverilen ya da estetikle yeni hüviyet kazandırılan teröristler yine halkın arasına salıverilmiş, Mhp kanadından, biz sadece teröre bulaşmamış gençler için bu yasaya sıcak bakmıştık fakat böyle olmadı diyerek kendi dönemlerin de çıkardıkları yasanın yanlış uygulandığını vurgulamış ve savunmuştu!

Chp ise bütün bu olup bitenler yanında pişmanlık yasasının düşünce özgürlüğü kapsamının dar tutulduğu gerekçesi ile itirazda bulunmuş ve komiyonlarda reddetmişti. AB’ye uyum yasasının 3 Ağustos 2007 ( geçen yıl bugün) demokratikleşme adı altında adeta bölücülüğe davetiye çıkarılmıştı. Çıkarılan yasalar ne tesadüftür ki ülkenin bütünlüğünü sağlayan yasalarda değişiklik talebi ya da tadilatıydı.


Gündem konusuna tekrar dönecek olursak, Güngören katliamını yapan katiller pişmanlık yasasından talepleri sebebiyle nasıl faydalandırılacak sorusu akla gelmekte. Bankacılıktan, teröre kadar kapsamlı konuları içeren kanunun terörle mücadele ayağında düzenleme yapılması ne ifade etmektedir? İyileştirme sözü yerindemidir? Nasıl tercüme edilir? Neyin iyileştirilmesi, neyin baştan düzenlenmesi ?


Yani bütün çalışmalar güya caydırıcı olacak hatta yaşayan fakat daha dünyaya bile gözünü açmamış olan bebeğin katilleri için , alın size kolaylık bir daha bomba patlatmayın. Sakın haa bir daha tekerrür etmesin mi denecek. Aramızdan birilerin yine Taksim de sallandıralım dediklerini duyar gibi oluyorum. Fakat durum hiçte böyle değil . Kendi tepkilerimizi dile getirip sinir yatıştırıcı hap gibi kullandığımız söylemlerle bir yere varılmayacağını artık bilmemiz gerek.

Evet sadece hukuk istiyoruz diyenler, çıkarılan kanunların bu şekilde tadilatlarla, aksine terörü teşvik edici olması karşısın da, eleştirmesi ve dolayısı ile tepki koyması gerekmez mi?

Yok o da olmaz. Niçin? Çünkü 17 kişinin canına kıyan 100’ün üzerinde insanın yaralanmasına sebep olan terörist asılamaz. Türkiye de idam yasakta ondan. Gönderin İmralı’ya beslenip semirsin.


İnsan hakları evrensel beyannamesine göre de idam olamaz! O halde bu teröristler öyle bazılarımızın dediği gibi bırakın Taksim meydanını yasayla bile asılamazmış. Neymiş? Asılamazmış. Bana göre sözün bittiği yer.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..