Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Güngörende patlama

Güngörende patlama
 

http://blog.milliyet.com.tr/adminth907/Blog.aspx?BNo=122048

İstanbul Güngörende Güven Mahallesinde saat 22:00 sıralarında kısa aralıklarla 2 patlama meydana geldi.

Çok sayıda ölü ve yaralı var. Trafiğe kapalı alanda patlamanın meydana gelmesi ölü ve yaralı sayısının artmasında temel etken.

En son verilere göre 14 ölü ve 140 yaralı var. Ancak yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi. Bu sayının daha da artmasından korkuluyor.

Bölgeye çok sayıda polis, ambulans itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekibibinin sevkedilmesinin nedeni patlamanın doğal gaz nedeniyle meydana geldiği yönünde şüphelerin olmasıydı.

İlk patlama bir telefon kulubesinin yanında meydana geldi. 2. patlamanın da bir çöp konteynırında olduğu açıklandı.

Vali Güler'in açıklamasına göre bu bir terörist saldırı.

Patlamaların art arda olması bunun insanlarda merak duygusu uyandırarak patlamanın meydana geldiği alana çekmek olduğu sonucunu gösteriyor. Ayrıca 2. patlamanın daha şiddetli olması bu olguyu daha da güçlendiriyordu. Ancak bu sadece bir tahminden ibaret. Yapılan araştırmalar bunun doğruluğunu ortaya koyacaktır.

Meydana gelen patlamayı televizyonda izlediğimde tüyler ürpertici bir durum söz konusuydu. İnsanların kolları bacakları kopmuş ve insanlarımız havada uçuşmuşlardı. Bu anlatılanlar bir filmden alıntı değil terörün gerçek yüzüdür.

Bir görgü tanığının ifadesi de bu anlatılanları doğrulamaktadır. Bu tanığın ifadesine göre ölü ve yaralı sayısı oldukça fazlaydı. İnsanlar patlayan bombanın etkisiyle dört bir tarafa savrulmuş, kolları bacakları kopmuş, çevredeki insanlar ne yapacaklarını şaşırmış bir halde yardım etmeye çabalıyorlar ve teröre nalet okuyorlardı.

Olayın meydana geldiği alanda bulunan insanların orda bulunma nedeni trafiğe kapalı alanda yürüyüş yapmaktı. Tabi bunların içinde işinden dönenleri ve başka nedenlerle orada bulunanları da sayabiliriz. Yani görüldüğü gibi terörün nerden ne zaman geleceği belli olmuyor ve herşeyden habersiz bir şekilde orda bulunan masum insanlarımız böyle hain saldırılarda hayatını kaybedebiliyor.

Ölenlerin yakınlarına Allah'tan rahmet diliyorum hepsinin başı sağolsun...

 
Toplam blog
: 13
: 12077
Kayıt tarihi
: 26.04.08
 
 

Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Sayfamda, yaşanan siyasi olayları huku..