Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Güniz Sokak Yasa boğuldu. Sayın Nazmiye Demirel vefat etti

Güniz Sokak Yasa boğuldu. Sayın Nazmiye Demirel vefat etti
 

9.Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel ve Eşi Sayın Nazmiye Demirel (netten alıntı)


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel 86 yaşında hayata veda etti. 1927 doğumlu olan Nazmiye Demirel, 12 Mart 1948 tarihinde Süleyman Demirel'le evlendi. Süleyman Demirel'in 1993 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'first lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılında bu yana Alzheimer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu. Merhumeyi ilk kez Güniz Sokaktaki evinde ziyaret etmiştim. Eşimin Ispartalı olması dolayısı ile bir Bakan arkadaşımın eşi, sınıf arkadaşım olması dolayısı ile beni Güniz Sokaktaki eve götürüp: “Sayın Hanımefendi size Isparta gelini getirdim. Arkadaşım Üniversite mezunu, İngilizce bilir, tam Millet Vekilliğine aday olacak bir Bayan. Lütfen Sayın Beyefendi ile tanıştırır mısınız?” Dedi ve beni tanıştırdı. Rahmetliden çok sıcak bir kabul gördüm, ilerleyen günlerde Sayın Süleyman Demirel’e tanıştırıldım. Benimle ilgilendi uzun, uzun konuşmalardan sonra seçime gidileceği için seçilebileceğim bir yerden beni Millet Vekili aday adayı olarak koyacağını bildirerek, gerekli evrakları doldurup ertesi günü kendisine vermemi istedi. Fakat eşim siyasete şiddetle karşı olduğu için müsaade etmedi, son söz olarak: “Ayrılırız gidip Millet Vekili olursun.” Dedi. Aile birliğim benim için önemli olduğu için ertesi gün kararımı bildirdiğimde Sayın Demirel: “Aile birliği önemlidir Hoca hanım, eşinizin kararına saygı duyarız dedi. Allah rahmet eylesin Sayın Nazmiye Demirel de eşimin kararına destek verdiler. Değerli bir insandı, ruhu şad olsun. Milletimize ve Sayın eski Cumhur Başkanımız Süleyman Demirler beyefendiye baş sağlığı dilerim. Ruhu şad olsun. İşte o haber:

NAHİDE ÇELEBİ

DEMİREL’İN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Nazmiye Demirel'in hastalandığı 4 Aralık 2010 tarihinden itibaren tedavilerini yürüten doktoru Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu açıklama yaptı. Nazmiye Demirel'in kendilerine Alzheimer hastalığı ve sıvı elektrik bozukluğu nedeniyle geldiğini söyleyen Müderrisoğlu, kanındaki oksijenin azalması nedeniyle tüm çabalara rağmen saat 22.27'de hayatını kaybettiğini açıkladı.
Gazetecilerin Süleyman Demirel'in sağlık durumu ile ilgili sorusuna ise Müderrisoğlu, çok üzgün olduğunu ancak sağlık durumunun şu an iyi olduğunu ifade etti. Müderrisoğlu, Süleyman Demirel'in hastalığı sebebiyle en son bir buçuk ay önce Nazmiye Demirel ile yüz üze görüştüğünü kaydetti. SÜLEYMAN DEMİREL KONUŞTU Doktor Müderrisoğlu'nun, "Az önce geldiler. İçeride dinleniyorlar. Çok üzgünler ama metanetlerini muhafaza ediyorlar. Sağlık durumu çok iyi" dediği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, hastane çıkışı yaptığı kısa açıklamada "Bütün sağlık personeline minnet ve şükranlarımız var. 4.5 sene onu ayakta tuttular, Allah kendilerinden razı olsun, Allah rahmet eylesin."  dedi. Süleyman Demirel'in çok üzgün olduğu görüldü. HASTANEDEN AYRILDI 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel'in hayatını kaybettiği hastaneden ayrıldı. Yaklaşık yarım saat hastanede kalan Demirel doktorlardan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Demirel, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde yaşamını yitiren eşi Nazmiye Demirel'in yanına geldi. Girişte açıklama yapmayan Demirel, doktorlardan bilgi aldı. Yaklaşık yarım saat hastanede kalan Demirel, taziyeleri kabul etmek için Güzin Sokak'ta bulunan evine geçti. CENAZE TÖRENİ PROGRAMI BELLİ OLDU  9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenazesinin perşembe günü Isparta'da defnedilmesi bekleniyor. Uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinde 86 yaşında dün hayatını kaybeden Demirel'in cenazesinin, perşembe günü memleketi Isparta'ya bağlı İslamköy'de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmesi bekleniyor. 9. Cumhurbaşkanı Demirel, taziyeleri Güniz Sokak 31 numaralı konutunda kabul ediyor. Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, Güniz Sokak'ta bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarını paylaşan dostlarına teşekkür etti.

Acılarının büyük olduğunu dile getiren Demirel, "Bir şey demek mümkün değil. Allah gani rahmet eylesin" dedi.
Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur da gazetecilerin sorusu üzerine, çok üzgün görünen eski cumhurbaşkanının genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Öte yandan, Demirel'in konutunun bulunduğu Güniz Sokak'a girişler polis kontrolünde sağlanıyor.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..