Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Günlüğümden..

Günlüğümden..
 

19 Kasım 2009

Bir haftadır gündemden düşmeyen Dersim tartışması olanca hızıyla sürüyor. Durumun CHP’yi bölme amacına döndüğünü düşünüyorum. Konuyu gündemden düşürmeyerek Alevileri CHP’ye karşı kışkırtanların, bugüne kadar Alevilerin lehine tek söz etmeyen kişilerin olması, Yeni Şafak, Zaman, Milli Gazete, Satar ve Sabah gibi AKP’yi destekleyen gazetelerde yer alması garip değil mi? Dün Alevileri yakanlar, bugün Alevileri savunuyor!

Onur Öymen istifa etmezse Alevilerin CHP’ye oy vermeyeceği dile getiriliyor.

Merak ettim, Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Çorum, Sivas, Tunceli gibi illerin 2002–2007 genel seçimleri ile 2009 yerel seçim sonuçlarına baktım. Oyların büyük bölümünü Çorum ve Sivas’ta AKP’ye, Tunceli’de ise DTP ve Kamer Genç’e vermişler zaten!

20 Kasım 2009

Allah kimseyi yandaş gazetelerde çalışmak zorunda bırakmasın. Askerin yaptığı iddia edilen telefon konuşmalarını manşete çekeceksin ama hükümetin yaptırdığı iddia edilen telefon dinlemelerini görmezden geleceksin.

İstanbul’da yapılan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı yürüyüş sırasında bir vatandaşın Türk bayrağı açmasını ‘provokatörlük’ diye haber yapacaksın ama İstanbul Barosu’nun düzenlediği yürüyüşte ‘darbeci baro” yazılı pankart asılmasını demokratik eylem olarak açıklayacaksın. Gazetecilik için zor meslek deniyor. Yanlış, zor olan yalakalık! olmalı.

21 Kasım 2009

Bugün bazı gazetelerde tek sütunluk küçük bir haber var. Erzincan’da İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli bir Üsteğmen ile bir Astsubay Başçavuş, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmış. Ne var bunda, kimler gözaltına alınmadı ki diyebilirsiniz. Ancak küçük bir ayrıntı daha var. Erzincan jandarması bu yılın şubat ayında ildeki 17 vakıf ve derneğe ait binaya baskın düzenlemiş ve çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Tıpkı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kayıtlarını inceleyerek Yargıtay’ın dinlendiğini ortaya çıkaran Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Hayrı Keskin için Adalet Bakanlığı’nın soruşturma açtırması gibi. Yeni derin devlet(!) korkutma - sindirme politikasını iyice arttırdı. Bu şartlarda kim görevini yapabilir ya da buna cesaret edebilir ki?

23 Kasım 2009

Onur Öymen’i protesto eden Tuncelili bir grup alevi CHP’den istifa etmiş. Pire için yorgan yakmak dedikleri böyle bir şey olmalı. Zaten CHP son iki seçimde (genel ve yerel) Tunceli’yi silip süpürmüştü! AKP ve DTP hüsrana uğramıştı! Son birkaç gündür Genelkurmay ile ilgili manşet bulmayan Taraf Gazetesi de protestocu Alevileri gündemde tutuyor. Hazır bu gazetenin de desteğini almışken, istifacı Alevilerin AKP’ye geçmeleri uygun olur. Gerçi Sivas, Çorum, Maraş gibi hatıralardan silinmeyen bazı olaylar var ama o kadar kusur kadı kızında bile bulunur!

 
Toplam blog
: 36
: 1166
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1962 yılının mayıs ayında Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köyünde doğmuşum. Gazi Üniversitesi BYYO..