Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '11

 
Kategori
Edebiyat
 

Günlüğümden notlar düştü sayfama. Tarih 2009

Yöremin şairi Mehmet Karabulut kitaplarından yolladı. Kimlere verilecek? Kimler dile getirecek Mehmet ağabeyi. Ünal Şöhret Dirlik, İbrahim Ergin, Sadettin Özbek... 

Kütüphanemin minik öğrencilerinden Sedanur Kandemir, çok güzel okuyor, okuduğunu olayları kişileri düşüncelerinde tasvir ediyor, hemen şekillerle resimliyor. 

Mine Anbarlı, Melisa Toprakçı, Nazlı Anbarlı, Gülbin Özergin. Nazlı şiirlerden yazdı demet, demet. 

Okuduklarını, yazma, resimle çizme saatlerinin ardından, kütüphanenin bahçesinde o sesleriyle cıvıl cıvıl koşarak, atlayarak oynadılar, güldüler. 

Kütüphanemin Kitap kurdu Sultan aradı mailden, kitap gönderir misiniz diye? Elbette göndereceğim. 

Bugün duygularıma, düşüncelerime bir başka izler hayaller ve idealler düştü, çok heyecanlandım. 

Düşündüm. Bahçede dolaştım. İşlerimi sakin düşünmek istersem, o an bahçeye çıkar caddeden kütüphaneyi seyreder, resmini çekerim. İçeriye girer notlarımı alırım, sonra hemen işime koyulurum. Dinlenip düşünmem, soluk almam böyle gerçekleşir. 

Şu bahçede neler olmaz ki ? 

“Bahçede minik, küçük bir havuz, bir çocuk figürü elinde kitap okuyor, su fışkırıyor musluklarından, çiçekler ve küçük, güzel oturma grupları ne anlamlı olur. Yerkesik çocuklarını simgeleştiren bir bahçe düzenlemesi. Bir yetişkin, Yerkesik sakini gazetesini alır, burada okur”. Hele Yerkesik’in caddesinden giriş ne etkileyici, diye düşlemek. 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..