Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Günlüğüme Yerkesik'te "su" düştü... Su nereye, neden verilmemektedir?

Günlüğüme Yerkesik'te "su" düştü... Su nereye, neden verilmemektedir?
 

YERKESİK Çekim Hüseyin Koçal


Su; Dünya ülkeleri arasında tartışılan geleceğin en önemli savaşı, 

Bununla ilgili forumlar yapıldı. Konferanslar düzenlendi, yazılar yazıldı. Su kaynaklarına HES'lerin kurulduğu , tüketildiği, kurutulduğu derelerle karşı karşıya bırakılıyoruz.

Yaşadığım yerdeki su;

İçme suyu şebekesi.  Kaynakları nedir? Ne kadar kullanıma açılmalıdır? Yeterli değidir analizi ve kullanımı sıkıntılar yaratır. Suyun araştırılması ise şimdilik tasarıdır.

Ancak, öğrendiğim ve bildiğim gerçeklere dayanarak. Yerkesik  Belediyesi su kullanımını tarla, arazi kullanımlarına vermektedir.

Bir tarlasına, bahçesine alan, bir başka tarlası için de müracaat etmektedir.  Yani içme suyundan  tarla kullanımına su verilmektedir.  

Yerkesik içme suyu kullanımı geleceği planlanarak ve düşünülerek sadece hanelere dağıtılmalıdır. Gelecekte aynı suyu yağmalamak is teyen düşünceler kendisi sıkıntı çekecektir ve çamaşır makinesini dahi çalıştıracak oranda su gelmeyecektir.

Yerkesik bugüne dek geleceği düşünülerek planlanmamıştır. Seçim startları, oy kaygıları, belediye başkanlarını seçilmiş kişileri sık sık hataya sürüklemektedir ki, bu da yöreye mal olmaktadır, geleceğimizi etkilemektedir.

Oysa ki, bir Belediye başkanı hizmeti esas alarak çalışsa hem yöresi kalkınacak, hem de kendi geleceği için  iş ve esasla dolu olacaktır.

Yerkesik içme suyu şebekesinden tarlalara su verilmemelidir.

Çünkü gelecekte yaşanacak su sıkıntısı ile karşı karşıya bırakılmamalıdır.

Üstelik kişi önce bir tarlasına almış, sonra da seçim yağmacılığı diyelim başka tarlasına su almak istemesi kadar yanlış bir şey yoktur.

Bunları planlayacak ve yörenin geleceğini düşünecek olan yetkililerin yanlış iş yapması  tasvip edebileceğimiz bir durum değildir.

Herkes tarlasına ağaçlarını, bahçesini dikerken hangi suya, su kaynağına dayanarak bu işi yapmıştır. Su tankerleri ile su götürüp sulama yapmalıdırlar. O halde bu anlatılmalıdır.

Tüm tarla sahiplerine iki, üç abone su dağıtılımaz. Su içme  ve kullanım suyu şebekesidir.

Bir an önce önüne geçilmesi ve düzeltilmesini talep ediyoruz...

Yoksa her tarlaya su verilecek olursa Yerkesik'te sıkıntıları önleyemeyiz...

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..