Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

gunu kurtarmak icin

gunu kurtarmak icin
 

Hurriyyet gazetesinden aldim


Başbakan iktidari kaybetsekte kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğiz diyor. AKP kaçak yapılaşmanın ürünüdür, başbakanda bu ürünün meyvasi. Başbakanın İstanbul belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde oturduğu yapının kaçak olduğunu gazeteler yazıyorlardı. Sit alanlarını yapılaşmaya açan kendi iktidari değilmiş gibi, ormanların talan edilmesine göz yuman kendi iktidari değilmis gibi, deniz kiyilarinin balik ciftlikleri ile katledilmesine izin veren kendi iktidari degilmis gibi, nehir, vadi, yataklarina bina yapilmasina ses cikarmayan kendi yerel yonetimleri degilmis gibi, secimlerden once kacak binalara tapu dagitilacagi mujdesini verenler kendileri degilmis gibi, simdide gunu kurtarmak icin yasa disi yapilasma ile iktidari kaybetmeyi goze alarak mucadele edeceklerini soyluyor.

Iktidari kaybetmemek icin ulke insaninin birbirine dusman olmasina sebep olan, ulkenin butun degerlerinin yabancilara satilmasina goz yuman, ulkede demokrasiyi rafa kaldiran, Issizligi yuzde onyedilere cikaran fakiri aclik sinirina tasiyan, yandaslarini dolar manyagi yapan, yazari, cizeri, dusunuru, bilim adamini, burokrati cezaevine layik goren, ihaleleri yakindan takip eden bir dedigi digeri ile celisen bir basbakandan bu kadar hassas ve ciddi konuda geregini yapacagina inaniyormusunuz.

Carpik ve yasa disi yapilasmayi yapabilmek icin ilk once yapilasmayi sehir merkezlerini bulunduklari yerlerden uzak tutmak gerekirki ileride trafik sikisikligi cozulemez hale gelip insanlar yasamlarini yollarda gecirmesin. Sit alanina, deprem fay hattina, vadi , dere yataklarina yapilan evlerde oturan, gecekondularda oturmakta olan insanlari madur etmemek icin once onlara oturabilecekleri evler yapilmali, bu insanlar altyapisi tamamalanmis sehir planlamacilari tarafindan duzenlenmis yerlesim yerlerine yerlestirilmeli ki kimsenin basi agrimasin.

Istanbul`un ortasindan kanal gecirmek varken, kim ugrasir bu abesle istigal islerle Basbakan mi?

Hadi canim sende

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...