Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Günümüzde İnsanlar Telefonlarına Göre mi Yargılanıyor?

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Öyle bir şey ki cebimizde veya masamızın üzerinde değilse bir karamsarlık ve huzursuzluk içerisine giriyoruz. Birçoğumuz öğle arasında, zaman kaybetmeme düşüncesiyle yemeğimizi bile internet siteleri üzerinden sipariş ediyoruz. Giyecek kıyafetimiz mi kalmadı, birkaçında yırtık, birisinde solmalar mı başladı? Hemen yüksek çözünürlüklerle donatılmış o nadide, o anımızı paylaşma mekanizmasını devreye sokuyoruz. Sıcak havada elbise aramaktan, tişört deneyip çıkardıkça zevkimize uygun, aklımızdaki o “cuk diye oturacak” pantolonumuzu aramaktan vazgeçmek durumunda kalabiliyoruz.

Asosyal Bir Hayat Sunuyor

Kimi zaman mola saatimizin arta kalanlarını hoş değil de boş muhabbetler yapan, gömleği son düğmesine kadar ilikleyip kravatını intihar noktasına gelecek kadar sıkan o güzel iş arkadaşlarımızla geçirmek yerine telefonumuza, “akıllı” telefonumuza yönleniyoruz veya yönlenmek zorunda kalıyoruz diyelim.

Akıllı telefonumuz bu arta kalan zamanlarımız için bizlere ne gibi şeyler sunuyor diye bir düşünürsek; jelibon patlatmalar, sebze ve meyve kesip biçmeler, dumanı tüten kahvemizin etrafını bir güzel temizleyip fotojenik olarak ayarladıktan sonra resmini paylaştığımız platformlar, güldüren veya merakımızı ayaklandıran videolar deyip kısa kesebiliriz.

Paylaşım Yapmak Zorunlu Hale Geldi

Gezdiğimiz gördüğümüz, yediğimiz içtiğimiz kısacası yaptığımız yapacağımız her şeyi paylaşmak, iş dışındaki zamanımızı akıllı telefonlarımıza ayırmak bizi yalnızca canımız sıkılmaması için teselli ikramiyesi rolünü oynuyor.

Megapikseli Yüksek Olanın Havası Da Yüksek

Kimin telefonunun mega pikseli yüksek ise onun ortamdaki havası daha yüksek olmaya, daha fazla ön plana çıkmaya başladığının hepimiz farkındayız. Bunun sebebini daha net ve daha kalite dolu resimler çekebilmek güzel ve güncel bir etiket de ekleyerek onları sosyal paylaşım platformlarında paylaşıp beğenilerini artırma amacı güdenlere bağlayabiliriz. Günümüzde İnsanlar "Telefonlarına Göre mi Yargılanıyor?" sorusunun cevabını da almış oluyoruz.

 

 
Toplam blog
: 2
: 88
Kayıt tarihi
: 15.08.17
 
 

Pamukkale Üniversitesi Halkla İlişkiler Ve Tanıtım bölümü son sınıf öğrencisi. ..