Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Günümüzde panik atak

Günümüzde panik atak
 

Günümüzde depresyon ve panik atak neredeyse 100 kişiden 5'inde görülür bir hal aldı. Özellikle bilmenizi isterim ki panik atak bir rahatsızlık değildir!.

Özellikle geçen yazımda bahsettiğim depresyon durumu ile bağdaştırırsak, depresyona girmeden, panik atak olması mümkün değildir!...

Neden diye sorarsanız, depresyonda, panik atakta başlama sebebi KAYGI dır. Kaygının da başlamasına sebep, kafamızda oluşturduğumuz çok basit iki kelimeyle başlar. Bunlar;

 

Ya eğer...
Acaba?...


Bu iki kelimeyi ne kadar sık düşünürseniz kaygılanma durumunuz o kadar artar. Size şöyle söylemem gerekirse;

Beynimizde yarattığımız tüm DÜŞÜNCEler, DUYGULARımızı tetikler budaDAVRANIŞLARımızı değiştirir.

Kaygı başladı mı arkasına gelecek olan duygu biçimi ENDİŞE olacaktır. Bu kaygının büyümüş halidir. Burada artık beynimiz kendi özgür davranışlarını sergilemeye başlayacaktır. Sonrasında endişe kendini istemsizce olayı varmış gibi algılatıp KORKUya çevirecektir. bundan sonra kaçış olmayacağı için ve TEKLİK YASASI çalışacağından dolayı korku kendini PANİK durumuna bırakacaktır.

Burada anlattığım konu sizin olaya tamamen NEGATİF yaklaşmanızdan kaynaklanıyor. Aynı stres de olduğunuz zaman gibi kaygılanma durumunuz sizi PANİK durumuna sokacaktır.

Teklik yasasına göre, olaylar negatif veya pozitif kurgulanabilir. Kaygı durumunu yaşamamak için aklınızdan çıkarmanız gereken iki kelime;


Ya eğer...
Acaba?...
Bu iki kelimeyi hayatınızdan çıkarırsanız emin olun hayatınız POZİTİF yönde değişmeye başlayacaktır.

Aldığınız yatıştırıcı ilaçlar, beyninizin yavaş düşünmesine ve kendi keyfine göre hareket etmesine sebep olur!. İlaç yerine sadece yapmanız gereken kelimeler beyninizde dolaşmaya başladığında bir adım geri çekilin ve bırakın o düşünsün ;)

Yazdığım tüm blog yazılarında özellikle vermek istediğim mesaj, kendi duygularınızı kontrol edebilmeniz le alakalı!

Eğer bu konuda başarılı olamadığınızı düşünüyorsanız lütfen benimle iletişime geçin.Yeni yazdığım kitabımda da bu konu üzerine yapmanız gerekenleri anlattım. Özellikle kendinizi kontrol etmeyi ALIŞKANLIKLARınızı değiştirmeyi sağlayacak teknikleri sizlerle paylaştım.

Sevgiyle Kalın

Cengiz S. SOYKÖK

 


 

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..