Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Deneme
 

Günümüzün güncellenemeyen bakış açıları

Güncelleme konusuna bilgisayarlarımızdan dem vurmak istiyorum. Microsoft kendisini her gün güncellemeye çalışırken, bizim pc mize (Personel Computer) değişik değişik virüslerin ( spam, trojan, Truva atı. . ) girmesine karşı da bir önlem almış olur. Pc mizin güvenlik duvarını güncelleştirir ve yükseltir. Bunları yaparken de bizim erişimlerimizi en az seviyede engellemeye çalışır. Microsoft; genellikle bu güncelleştirmeleri paketler halinde sunar. Bu paketlere (Servis Pack 3) en basit olarak Microsoft un kendi sitesine girerek indirebiliriz.

Kullanıcıların çoğu “ güncelleştirmeleri yükleyin” uyarısı geldiği anda yoğun olduğunu düşünerek pc nin kapatılıp açılmasından hoşlanmaz; yani güncelleştirmeyi yüklemez. Zamandan kazanç sağladığını düşünerek çalışmasına devam eder; pc ye birkaç hafta sonra format atılacağından habersiz. Oysa o anda pc nin güncelleştirmeleri yüklemesine izin verseydi; ne pc sine virüs sızmasına izin vermiş ne de verilerinin güvenliğini riske atmış olacaktı. Tabî ki tüm bunların sonucunda da pc ye format atılmak zorunda kalınmayacaktı ( ki format hard disk in performansını düşürür; teknik servisçiler aksini iddia etseler de gerçek budur). Oysa yapması gereken tek şey; on dakikasını, haydi uzun sürdü diyelim yarım saatini güncelleştirmelere ayırmaktı.

Bu günlerde cebelleştiğimiz; bir taraftan küresel krizin etkilerinin nelere yol açacağı, dış borcun artıyor olması sorunu, işsizliğin artacağına dair tamtamlar ve çoğaltılacak bir sürü sorunların temelinde de güncelleştirme gibi bir sorun yok mudur? Zamanında kendimizi güncelleştirip; içimize virüslerin sızmasına olanak sağlamasak, elimizdeki verilerin güvenliğini riske atmasak bu durumda olur muyduk? Lakin pc değilizki her şeye rağmen bir formatla her şeye sil baştan başlayabilelim.

Buna rağmen zararın neresinden dönsek kârdır. Bu iyi niyete karşı bile “böyle gelmiş böyle gider” diyen insanların içimizde barındığını da unutmayarak tek ve hep sloganımız olan şeyi söylemeliyiz onlara; Türk’ üz Doğruyuz Çalışkanız!

 
Toplam blog
: 21
: 411
Kayıt tarihi
: 21.09.06
 
 

Çalışmayı ve okumayı seviyorum. Uyumayı sevmiyorum. Herşeyi bilmek istiyorum. Bütün insanları tanıma..