Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '12

 
Kategori
Tiyatro
 

Günün adamı, Haldun Taner'in oyunu Muğla'da sahnelendi ...

Günün adamı, Haldun Taner'in oyunu Muğla'da sahnelendi ...
 

Eğitim-Sen Tiyatro Topluluğu ve Oyuncuları; Sadettin Özbek, Nuran Aldan, Mehmet Zencir, Meliha Gül, Hıdır Serin, Ahmet Güler, Fatma Yarış, Burhan Dölen, Nurten Türkoğlu, Deniz Dirmilli, Mehmet Taşdemir.

Yönetmeni H. İlker Altınsoy, Aisitan, Ali Rıza Korkut.

Günün Adamı Türk Tiyatrosunun önemli yazarlarından Haldun Taner’in ilk oyunudur. Oyunda bilim adamının yerinin siyasetin neresinde olması gerektiği  sorgulanmaktadır. Bilim dünyasında saygın bir yere sahip olan bir profesör rolünde Sadettin Özbek yer alır.

İktidara gelmeye hazırlanan muhalefet partisinden adaylık teklifi alır. Karısı ve diğer aile fertleri bu teklifi kabul etmesinden yanadır. Öte yandan genç ve idealist bir bilim adamı görüntüsü veren doçent rolünde Mehmet Zencir, onu politikanın kirli yollarına uygun biri olmadığını belirtir. Profesör büyük bir ikilem içerisinde kalır…

Oyunda mücadeleye girişerek içinde yaşadığı topluma elinden geldiğince hizmet etmesi mi, yoksa bu uğurda ödeyeceği kişisel bedel kaldıramayacağı kadar ağır mı olacaktır? Peki, seçim gerçekten onun elinde midir?

Oyun  izlendikçe  gerçekçi politik tavırlarla izleyiciye  önemli ve altı çizilir mesajlar vermektedir.

Türk siyasetinin tablosunu  görmek mümkündür.

Başarılı bir oyun sergileyen ekip elemanları canla, başla oyuna hazırlandılar. Gazeteci rolünde de Nurten Türkoğlu yer aldı.

Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunda salon ise seyirci ile dolu idi. Oyun ilçelerde  sahne alacaktır. İzleyici oyunla ilgili bilgilenecektir.

Muğla Sanat Severler Derneği Başkanı Sadettin Özbek’i ve Eğitim-Sen’in değerli üyelerini, yazar ve araştırmacı bu oyunda yönetmen olarak yerini alan sevgili arkadaşım H. İlker Altınsoy’u can-ı gönülden kutlarım.

Oyunda,  sahnede, rol alan arkadaşlarda emek ve sevgini n bol olduğu gözükmekteydi.

Günün Adamı oyunu 25 Mayıs’da Köyceğiz’de, 26 Mayıs’da Fethiye’de sahne alacaktır.

 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..