Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '18

 
Kategori
Tiyatro
 

Günün Çorbası

Günün Çorbası
 

Müzikal oyunlar, ekstra performans isteyen oyunlardır. Çünkü aynı anda oynar, dans eder ve şarkı söylersiniz. Oyuncusu, vokalleri ve müzisyenleriyle tamamen birbiriyle uyumlu olmalıdırlar. Bu oyunlar oldukça hareketli ve keyifli geçer.

Sizlere çok beğendiğim bir müzikal oyundan bahsetmek istiyorum.  Oyunun adı ‘’Günün Çorbası’’ olaylar o bir kase çorba etrafında o kadar çok dönüyor ki, bir kase çorba nelere kadir görüyorsunuz.

Todd  Mueller’ın yazdığı, Taner Tuncay’ın yönetmenliğini yaptığı oyunun konusu şöyledir.  1939 yılında New York'un en ünlü restoranlarından Bailey's, dünyaca ünlü "Günün Çorbası" ile meşhurdur. Ancak bu çorbanın tarifini hiç kimse bilmemektedir. Herald Tribune' ün Pulitzer ödüllü araştırmacı gazetecisi Katharine Hawks, patronu J.P. Thompson'ın isteği üzerine kılık değiştirip çorba tarifini öğrenmek için, garson olarak restorana sızar. Restoranın sahibi Stewart Bailey bir yandan evlenmek üzere olduğu sosyetik nişanlısı Tiffany Vandervanden ile uğraşırken bir yandan da aile mirası olan çorbayı korumaya çalışmaktadır. Sadık dostu barmen Franklin O'Shea ve eski sevgilisi ünlü yemek eleştirmeni Shelly DeCoco'nun da olaya dahil olmasıyla işler bir hayli ilginç ve komik bir hal alır.

Oyuncuların enerjisi oyuna o kadar güzel yansıyor ki oyunu başından sonuna kadar dikkat kesilerek izleyebileceğinize emin olabilirsiniz. Müziklerin ritmi de bir o kadar harikulade. İçinizi ısıtacak sıcacık bir oyun arıyorsanız Günün Çorbası tam size göre bir oyun diyebilirim.  Sahne tasarımı, kostümler, kıyafetler tamamen oyunun yaşandığı zamanı anlatıyor. Sahne dekoru o kadar hızlı değişiyor ki gerçekten çok titiz hazırlanmış bir oyun izleyeceksiniz. 

Komedi, Müzikal & Kabare olan bu oyunu İstanbul Devlet Tiyatrosu, Cevahir Sahnesinde izleyebilirsiniz. 2 perdede sergilenen bu oyun 130 dak sürüyor. Her dakikasından keyif alacağınız bu oyunda kadroda Nermin Koçak, Onur Ertaman, Ozan Uçar, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın var.

 

 
Toplam blog
: 21
: 624
Kayıt tarihi
: 21.11.17
 
 

Marmara Üniversitesi, Tekstil öğretmenliği mezunuyum. Kişisel gelişim makalelerini okumayı ve yaz..