Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '17

 
Kategori
Güncel
 

Günün Getirdikleri/ Kim Bu Adam?

Günün Getirdikleri/ Kim Bu Adam?
 

Türkiye Gündemi öyle hızlı gelişiyor ki yetişmek mümkün değil. Ancak bazı olaylar insanda kalıcı izler bırakıyor. Bahsetmeden, yazmadan edemiyorsunuz. Ya kahve masalarında sohbet konusu ya da kağıda dökülen satırlar.İşte günün getirdikleri:

Adamın biri: Murat Başoğlu adında, daha önce hiç adını duymadığım birisi ( Meğer ünlü bir sunucu ve oyuncuymuş) işlemiş olduğu bir haltla gündeme geldi. Öz yeğeni olduğuna bakmadan - öz olmasa ne olurdu ki? - herkesin gözleri önünde aşk hayatı yaşamış. Gerçi aşk diyerek bu yüce kavramı kirletmek istemem ama basbayağı düşüp kalkmışlar işte. Günlerce ülke gündemini lüzümsüz yere meşgul eden bu kepazeliğin baş kahramanı cafcaflı kanallarda  oyuncu ve sunucu olduğu için pek ünlüymüş.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, insanlığa hizmet eden bilim adamlarından, binbir cefa çekerek işini büyütmeye, istihdam sağlamaya çalışan iş adamlarından, yıllarca göz nuru döken sanatçılardan, yazarlardan tek kelime bahsedilmezken bu tür adamcıklar el üstünde tutuluyor.

Burnumuz neden b..ktan kurtulmuyor diye düşünüyorsanız cevabı burda saklıdır.

Turist-Sığınmacı Suriyeliler: Biz üç buçuk milyon Suriyeliyi neden kabul ettik? Bombalara, kurşunlara hedef olup ölmesinler diye.. Onlara belki çok çok iyi şartlar sunamadık ama hiçbir ülkenin yapamadığını yapıp, ülkenin her yanına yayılmalarına göz yumduk, hatta teşvik ettik. Tek beklentimiz zavallı ülkeleri biraz yaşanabilir olunca geri dönmeleriydi. Ancak hiç de öyle olmadı. Artık çok az bir kısmı geri dönmek istiyor. Ülkelerinde savaş bitse bile geri dönmeyecekler. Her şeye rağmen, zaman zaman  yerlilerle sürtüşmeleri şehirleri karıştırsa da burada, Türkiye'de kalacaklar.

Hatta kurban bayramı vesilesiyle sığınmacı formundan turist formuna geçip, bayramı Suriye'de geçirecekler. Şimdi burada bizim de  tıpkı Almanlar gibi sorma hakkımız var: Madem ziyaret edilecek kadar ülkeniz normalleşti neden hep beraber geri dönmüyorsunuz? Sığınmacı iseniz turist, turistseniz sığınmacı olamazsınız çünkü..

Lucescu'ya biraz şans: Milli takım teknik direktörlüğüne atanan Lucescu aday kadroyu açıkladı ya, Aman Allahım! Gazetelerde, sosyal medyada ver yansın! Böyle aday kadro olur muymuş, şunu neden çağırdın, onu neden çağırmadın avazeleri..

Abe tosuncuklar! Durun bi bakalım. Adama biraz şans verelim. Lucescu sıradan biri değil. Batman Petrolspor'dan milli takıma gelmedi. Şöyle birkaç maç geçsin de öyle karar verelim. Ukraynalılar bir iki yıl sabretti ama sonunda Avrupa şampiyonu oldular. Siz birkaç maç sabredin.

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..