Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Günün manşetlerinde son yazı

Günün manşetlerinde son yazı
 

Yılın son günü, gazetelerimizde kayda değer önemli bir manşet yok. Daha önce bir yazımda bahsetmiştim, bütün gazetelerin manşet yaptığı haberler, genellikle maalesef üzücü oluyor. Böyle önemli haber olacağına hiç olmasın daha iyi.

Ülkemizin ve toplumumuzun geleceğini etkileyebilecek bazı önemli iyi gelişmelerse, bir taraftan partizanlık duygusuyla, bir taraftan da reyting kaygısıyla bütün gazetelerde ortaklaşa bir numaralı manşet yapılmıyor, yapılamıyor.

Bir anlamda bu noktaya dikkat çekebilmek için, bir taraftan da bütün gazeteleri gözden geçirme imkanı olmayanlara panoramik bir bilgi verebilmek için 2007’nin ilk gününden itibaren “Günün Manşetleri” kategorisinde bir şeyler yazmaya çalıştım.

Ben kendi adıma istediğim şeyi yapabildiğim kanaatinde değilim. Bu arada bazı internet siteleri de bütün gazetelerin birinci sayfalarını görüntülü olarak vermeye başladılar. Bu iki nedenle bu kategorideki yazılarımı bugün noktalıyorum.

Yılın bu son günündeki manşetleri yorumsuz sunarak sizlere veda ediyor ve yeni yılda her şeyin hepimiz için daha güzel geçmesini temenni ediyorum.

*****

Gazetelerimizin bugünkü manşetlerine gelince:

Akşam: “Meclise Torpil Odası” AKP Karaman milletvekili Mevlüt Akgün sık sık basına yansıyan torpil notları için “imajımız bozuluyor” diyerek Başbakandan mecliste bir iş takip odası kurmasını istedi.

Bugün: “Asil Türk Milletiyle Kardeşlik İstiyoruz” KDP lideri Mesut Barzani, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu sonrası ilk kez böyle konuştu.

Cumhuriyet: “Gökçek Batağı” Hazinenin tüm belediyelerden alacağının 3’te ikisi Melih Gökçek’in başında bulunduğu kurumlara ait.

Güneş: “Kiracıya Müjde” (Dünkü gazetelerde yer alan kiracılar lehine bazı düzenlemeler anlatılıyor)

Hürriyet: “Hünkarbeğendi Tartışması” Hayrunnisa Gül’ün Dışişleri konutunun aşçısı sadece hünkarbeğendi yapmayı biliyordu sözlerine Gül ailesinin konutu devraldığı Şükrü Sina Gürel’in eşi Zeliha Güler’den cevap geldi.

Milliyet: “BizansSarayına UNESCO Takibi” Sultanahmet’te Bizans Sarayı kalıntıları üzerinde sürdürülen otelin inşaatı için bilim adamları uyardı. İstanbul Dünya Kültür mirası listesinden çıkarılabilir.

Posta: “Yunan Bela Arıyor” Yunan hücumbotu dün Bodrum’da Türk karasularına girdi. Türk sahil güvenlik ekibinin tüm uyarılarına rağmen Yunan hücumbotu Gümüşlük önüne gelip 25 dakika kaldı. Olay sırasında silahlı ve tam teçhizatlı Yunan SAT komandoları da bir botla bölgedeydi.

Radikal: “Sigarayla Mücadelede Yeni Aşamaya Geçiliyor” 1989’a kadar otobüs, uçak ve trenlerde sigara içilirdi. 2008’deyse sigara içilen kapalı yer kalmayacak. Okul bahçeleri ve stadyumlara da yasak geliyor.

Sabah: “Kundakçıların 13’ü Üniversiteli” İstanbul’da 59 araç yakma olayına karışan 25 kişi yakalandı. Zanlılar yüz tanımlama sistemiyle saptandı.

Star: “56 Trilyonluk Kovalamaca” Hep tahsilat yapan TMSF bu kez ödeme yapmak için Adabank ihalesini 45 trilyonla kazanan Kuveytli al-Banar’ın peşine düştü.

Takvim: “Evren’in Ozan’ı” 14 yaşındaki Evren Ozan dünyanın en iyi 5 flüt virtüözünden biri olarak gösteriliyor. Süper genç kız 2 albüm ve 30’a yakın ödül sahibi,

Taraf “AKP’de Ulusalcılar Arttı” Alanının sayılı uzmanlarından Sinan Ülgen Ak Partinin AB serüvenini anlattı.

Türkiye “Reformlar Hız kesmeyecek” Erdoğan, demokratikleşme yolunda attığımız devrim niteliğindeki adımların arkası gelecek, dedi.

Vatan: “Kardak’ta Yine Aynı Saçmalık” 12 yıl önce Yunanistan Kardak’a SAT komandoları çıkarmış iki ülke arasında savaşın eşiğine gelinmişti. Şimdi bir kez daha Yunan SAT’ları sahnede.

Yeni Şafak: “Domplatz’da 20 Bin Alevi” Avrupa’daki binlerce Alevi Alman ARD kanalındaki Alevi babanın kızına tecavüz etmesini konu alan diziyi protesto için Köln’deki Domplatz’a aktı. Dizi yayından kaldırılabilir.

Zaman “Yılbaşı Eğlencesinde Kafasına Saplanan Kurşunu 2 Yıldır Taşıyor” Taksim’deki yılbaşı kutlamalarında kafasına kurşun isabet eden Yıldız Ertaş, 2 yıldır hayatta kalma mücadelesi veriyor. Sağ elini ve bacağını kullanamayan genç kız sürekli dayanılmaz baş ağrısı çekiyor. Kurşunu sıkan kişi ise hâlâ bulunamadı.

*****

Spor gazetelerine gelince:

Fanatik gazetesi: “Lucescu’dan 3 Büyüklere Mesaj Var”

Fotomaç gazetesi: “Diego Fener’e”

Fotospor gazetesi: “Kavganın Fitili Emre”

*****

Yarından itibaren başka yazılarda görüşmek üzere hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..