Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Günün Şarkısı 'İnsan'

Günün Şarkısı 'İnsan'
 

“Geçmişin üstesinden gelmiyorsa,

Hesabı kesip dosttan saymıyorsa,

Vicdanının sesini duymuyorsa, yanılıyor insan

Ne biliyor insan?

Ağlıyor, azalıyor, tükeniyor insan

Yanılıyor, tükeniyor, ölüyor insan.”

Bazen insan aklının ve gururunun esiri oluyor ama işte o zaman azalmaya başlıyor. Bu şarkıyı ilk dinlediğim andan itibaren yazmak istiyordum, bugüne kısmetmiş. Bora Duran’a teşekkürler.

Şimdi, şu anda, bu yazıyı okurken hayatınızı gözden geçirin lütfen. Neredesiniz? On yıl önce nerede olmayı bekliyordunuz, oraya varabildiniz mi? Neler değişti hayatınızda, neler değişmedi?

Bu süre içinde ne zaman hatırladık insan olduğumuzu, ne zaman unuttuk, sevgimizi belli edemedik, belki önce kendimizi sevemedik. Sevgi çoğalamadı ve insanları kaybettikten sonra; “Yalnız olmaktan korkmuyorum” dedik. Gururu dost sandık.

Stephen Covey, “Vizyon, tutku, disiplin, vicdan dünyayı yönetir,” der. Sanırım bizde hepsi vardı da vicdanı unuttuk.

Şimdi tekrar onu dinlemenin zamanı geldi. Huzursuzsanız, mutsuzsanız, ağlıyorsanız, tükenmişseniz, yalnızca bugün için bir şeyler yapın. Yalnızca bugün için diyorum, çünkü yarın diye bir şey yoktur.

Öyleyse şimdi, bugün, şu anda yalnızca bugün için sevmekten korkmayın. Gülmekten, kahkaha atarak gülmekten korkmayın. Sevdiğinizi söyleyin karşılık görmeseniz de, yardım edin reddedilseniz bile; bugün için ağlamaktan korkmayın hesabı kesemedikleriniz için, elalem ne der diye düşünmeyin. Bugün için elinizi vicdanınıza koyun ve sesini duyun. Ne diyorsa onu yapın. Özür dileyin, af dileyin, affedin ve doyasıya sevin ve sarılın. Yalnızca bugün için azalmayın; çoğalın sevgiyle. Unutmayın aklının sözünden çıkmıyorsa, vicdanının sesini duymuyorsa azalıyor insan.

Unutmayın! Ölüyor insan..

Sevgiyle Kalın..

İnci Aktaş

Şarkıyı aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz...

 

http://www.youtube.com/watch?v=tz-tBUkXm_8

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..