Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Günün sözü CHP'den

Günün sözü CHP'den
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç (İstanbul 1954)


CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç az önce sanırım Başbakan Erdoğan'a seslenerek:

'Tencere tava seslerinden rahatsız olacaksın, Suriye sınırında patlayan bombalardan, mermilerden rahatsız olmayacaksın. Bu nasıl yanlış?' diyerek bir tespitte bulunmuş.

Bence on üzerinden dokuz buçuk puanlık bir çıkış!

Devamı yok mu Haluk Bey?

PKK-KCK-BDP çıkışlarının özeti gibi gördüğüm Akil İnsanlar'ın raporu ile M. Barzani'nin (4) çevre ülkenin bölünebilmesi için 2010 başından beri uygulatmaya çalıştığı Erbil'de Türkiye'yi de parçalamayı amaçlayan M. Barzani'nin Büyük Kürdistan düşü tezgâhları konusunda bakalım Genel Başkanınız K. Kılıçdaroğlu ile yardımcılarından S. Tanrıkulu ile birlikte neler söyleyeceksiniz tez elden?

Sanki o çıkışlar ile nice can alıcı terör içerikli saldırıları ile siyasi tezgâhları ve ayrılıkçılık içerikli eylemleri çok mu doğru Haluk Bey?

Umarım daha çok AKP siyaseti ile içine düşülen bu karmaşada eğriler ile düzgünler, yanlışlar ile doğruların tutarlı olarak değerlendirilmesi (ya da muhasebesi) geniş toplumu uyandıracaktır. Çünkü yeni bir dönüm aşamasına gelip dayandık. Uluslararası PKK Terör Saldırılarının açtığı nice yaralarla birlikte Türkiye Gemisi çoğu yerinden su almaya başladı. Kaptanlar da motorcular da yolcular da yaklaşmakta olan tehlikeleri sezmeye başladı.

Gördüğüm kadarı ile çoğu seçmen boynu bükük, fikirsiz, sessiz, teslimiyetçi ve herşeyi içine atan bir eziklik içinde. Onları uyandırabilmek ve yaklaşmakta olan nice tehlikeleri duyurmak için çok çalışmak gerek.

Bana göre eğer CHP ile MHP gerekli çıkışları yapamaz ise sorunlar içerisinde yön bulmaya çalışan AKP şu Türkiye Gemisini korkarım kayalara oturtacak. Ne yazık ki ona yol göstermeye kalkışanlar atanmış en seçme Akiller Heyeti ile PKK-KCK destekli BDP’dir…

Belki bu durumu benden başka nice yurttaşımız da görüyor.

Bu anlamda bir tek ‘aklı evvel’ kişi ben değilim diye mutlu oluyorum.

İyi ki arada sayıları bir elin parmaklarını geçemeyen bazı siyasetçiler ile Hasan Celâl Güzel gibi bir iki kişi çıkıp bir cümlelik söz söylüyor gerisi gelmiyor nedense. Anlaşılan ya Teknik Takip'ten korkuluyor ya tehdit altındalar ya da 'korku dağları bekliyor' türünden bir ürkeklik ve tutarsızlık içindeler. Oysa adı belli Terör Örgütü üyeleri ile nice siyasi uzantıları ve onlara yalakalık yapan bazı yazarlar hiç de korkmuyor.

Yukarıda da kendimce nitelediğim gibi Günün Sözü türünden bazı çıkışlar da olmasa karamsarlıktan bunalacağım desem yeridir.

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..