Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Günün Tarihi. 24 : (8.Eylül.2015, Salı) İnsanları kullanmak

Günün Tarihi. 24 : (8.Eylül.2015, Salı) İnsanları kullanmak
 

turkhackteam.org


 
Artık günler Hazan’a doğru .. Akıllı telefonum bugün “Yağmur” gösteriyor ama pek öyle kolay kolay yağacağa benzemiyor. Meteoroloji de kuşkusuz bir bilim dalı da, onlarda da belirli bir yanılma payı var. Her yerde olduğu gibi. .
 
Kayınvalidem az duyuyor filan ama okumasını seven bir kadın. Ne okuyor? Kutsal kitabını; Yasin’ini ve eve gelen bütün gazetelerin bütün yazılarını.. Sanki bir yazıyı atlayacak olursa günah olurmuş gibi.. Hiç atlamıyor. Ve bol bol bilmece çözüyor. Yaş 87 ama ben yaptığım bilmecelerde bilmediğim şeyleri ona soruyorum. Hemen de yanıtını alıyorum. Zeka başka şey, tahsil başka şey. Kadını okutmak istememişler ama kendince okumuş fakat başka kitaplar okumaktan kaçınıyor. Sanki günahmış gibi. Onun bir tek kitabı var. Dünyada onun üzerine başka kitap yazılamazmış gibi yaşıyor. Öyle kabul ediyor. 
 
Müthiş kendisine özgüveni var. İmparator gibi ailesini şimdiye dek tek başına yönetmiş , herhalde ölünceye kadar yöneteceğine de çok inanıyor. Gerçi kulak filan nanay ama özgüven en üst düzeylerde. Çünkü o işini , akaidini en iyi şekilde yerine getirdiğine emin; öteki dünyadaki yerinden emin…
 
Zaten arada sırada bana : “Bana gösterdiler…” diyor. Ona görünmüşler… Artık nelerden sözettilerse, neyi gösterdilerse pek fazla el vermek istemiyor. Fakat her şeyden emin; özellikle de öteki yakadan. Oraya gittikleri zaman onu özel ikametgahına alacaklar, ondan sonra… Ondan sonrasını pek bilemiyor. 
 
Evde bana pek dokunamıyor… Varsa yoksa kızı, benim eşim… Hala onun namazıyla niyazıyla uğraşıyor. Arada sırada onun namazını kesip, 
 
“Yanlış kıldın. Bir rekat atladın…” diye kızıyor. Onunla dişe diş çekişiyorlar. Ondan sonra ekliyor:
 
“Ben sana doğruyu öğretmekle mükellefim…”Sen ister kız, ister kızma..”  Kızı 60 yaşların sonunda, hala annesinden hal tarzı öğreniyor. Mutfağa girip karışıyor. “O yemek öyle yapılmaz,” diyor. “Hamuru kalın açtın,” diyor. Yani bıraksalar ensesinde hala boza pişirecek ama… benim hanım da itirazı bastırıyor. Bağırıp çağırmaya başlayınca, odasına gidip kendini kapatıyor. 
 
Kayınvalideme bakacak olursak, kızını bütün ömrü boyunca kullanmış, “Şuraya koş kızım, buraya koş kızım… Git palamut al kızım…”  Sonra da :  “Palamutlar niye küçük,” diye bir güzel fırçalamış… Ama ona hayatı öğretmiş aklınca… Tabii, öteki dünyadaki macerasında da onu yalnız bırakmak istemiyor.
 
Yani Cennet’i alaya gidecek olsa yanında birilerinin olması gerek değil mi.. Kim orada onun elinden tutacak, yol gösterecek…
 
Kızını, bu dünyada olduğu gibi öteki dünyada da en yakın arkadaşı olarak görüyor. Adamından pek fazla fayda ummuyor… O kim bilir hangi huri melaikelerin peşinde olacak, o belli değil.. Ama kızını iyi yetiştirsin; kızı mutlak olarak onun sözünü dinlesin ki… Öteki dünyada da ona yardımcı olsun, yanında olsun. Yoksa yarın bir gün, Allah gecinden versin.. Hak teala, emri  tebliğ ettiğinde ne olacak; yolda, öteki tarafta, “Bir su istiyorum dese, zemzem suyunu ona kim verecek… “ Eee itaatli, aklı başında, kullar lazım yanımızda, öyle değil mi?
 
Zaten yöneticilerin amaçları da itaatli, riayetli kullar yetiştirmek değil midir ? Yoksa insanların tümü de  isyankar, başkaldıran cinsinden olsaydı, bu dünyanın işleri nasıl döner; öteki dünyanın işleri nasıl dönerdi. İtaatli kullar, vatandaşlar yetiştirmek ana amaç değil midir? Varolan eğitimin amacı da “itaatli kullar yetiştirmek ..” değil mi!
 
Sahip olduğumuz ahlakın temelinde bu var: büyüklerinin sözünü tutacaksın, onların dediğine uyacaksın, onları dinleyeceksin… İtaat, riayet, söz dinleme ve kul olma, bu istenilen, beklenilen eğitimin özü…
 
Ama bazen tam itaat etmemek de işe yarıyor: Şimdi habere bakın.
 
1.”Bordo bereliler geri döndü..”
 
“Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu terör saldırısı sonrasında kendilerinden bir süre haber alınamayan bordo bereli timin telsizlerini kapattığı ve çatışmaya girerek 73 teröristi etkisiz hale getirdikleri ortaya çıktı. Bordo bereliler, 25 teröristi de sağ yakaladı. Dün gece kayıp tim bordo berelilere bugün ulaşıldı. Bordo berelilerin şehit arkadaşlarının intikamını almak için telsizlerini kapattıkları ve çatışmaya girerek 73 teröristi etkisiz hale getirdikleri ortaya çıktı. Olayla ilgili şu açıklama yapıldı:  “Kimse kayıp değildi. Bordo bereli tim telsizlerini kapadı. Geri dön emri almamak için ve dün geceden yağmurlu, sisli havada bugün öğlen vaktine kadar sadece 12 kişilik bordo bereliler timi yüzlerce terörist ile çatıştı. Tek birinin burnu bile elhamdülillah kanamadı. Şu an için tespit edilen 73 ölü ve 25 sağ PKK’lı ele geçirildi."(milliyet, 8.Eyl.15)
 
Ne diyelim. Bu kadar şehit haberi üzerine , biraz da yürek ferahlatıcı, bir haber.. Kimse insanların ölmesini istemiyor ama… İşin aması var. Hep insanlar bizim tarafımızdan mı gidecek??
 
Tim, komutanlarını dinlememiş, telsizlerini kapatmışlar, geri dön emrini belki de duymamışlar veya dinlememişler, bilemiyoruz…
 
Ama bazen itaatsızlık iyidir. Ne dersiniz? Ama yine siz siz olun, telsizlerinizi kapatmayın…
 
Evreni dinleyin.. Özellikle ilahi adaletin sesini.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..