Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '17

 
Kategori
Ankara
 

Gurbette Ankaralı Olmak 2

Gurbette Ankaralı Olmak 2
 

Her bitiş bir başlangıçtır aslında. Yitirdiğin şeylerde kazandıkların vardır. Kazandığın şeylerde de biraz yitirdiklerin... İlkeli yaşayan, doğruluktan dürüstlükten ayrılmayan insanların karşısına hayat hep zorluklar çıkarır. Gurbet bu zorluklardan biridir. İkiyüzlü, karaktersiz, saygısız insanlarda ise durum farklıdır. Onlar mutlu mesut yaşarlar. Hayat onların karşısına zorluk değil kolaylık çıkarır hep.

Gurbette Ankaralı olmak, ‘’Ankara’ya gidip geliyor musun?’’ sorusuna sıkça maruz kalmaktır.

Gurbette Ankaralı olmak, markette kasiyerin aldığınız ürünleri poşete koymasına şaşırmaktır. Bu durum Ankara’da sözkonusu değildir.

Ankara’nın en güzel zaman dilimleri Mayıs ve Eylül’dür. Gurbette Ankaralı olmak, Mayıs ve Eylül’de Ankara’ya gitmek için fırsat kollamaktır.

Ankara’da kıymalı pide yumuşak, az yağlı ve hamuru ince yapılır. Gurbette Ankaralı olmak, Ankara’daki gibi değil yağlı, nispeten hamuru kalın ve çıtır kıymalı pide yapıldığını görmektir.

Gurbette Ankaralı olmak, radyoyu açınca alemin park ettiği frekansı bulamamaktır.

Ankara’daki dolmuş ve servislerde oyun havası veya damar şarkılar çalar. Gurbette Ankaralı olmak, dolmuş ve servislerde müziksiz yolculuk yapmaktır.

Gurbette Ankaralı olmak, araçla Tuz Gölü’nün kıyısından geçerken derin düşüncelere dalmaktır. Altı tuz üstü su olan Tuz Gölü ibret alınacak bir coğrafi güzelliktir.

Kazan kavunu, lezzet olarak Kırkağaç kavunu ve Galya kavunundan farklıdır. Gurbette Ankaralı olmak, satış noktalarında Kazan kavunu bulamamaktır.

Ankara’da ev kirası bir ay oturunca alınır. Gurbette Ankaralı olmak, peşin alınan kiraya şaşırmaktır. Hatta bazı illerde ev sahipleri bir yıllık kirayı peşin ister.

Gurbette Ankaralı olmak, akşamları sanat güneşi dinlemektir. Sesi ve yorumu o kadar etkileyicidir ki gurbette yaşadığınız duygulara vernik çekmiş gibi olur.

Sossuz et dönerin en iyisi Ankara’da yapılır. Gurbette Ankaralı olmak, Ankara’ya gidince bir porsiyon et döner yeyip mutluluk katsayısını yükseltmektir.

Ankara’da her görüşten insan her kahvehaneye gidebilir. Gurbette Ankaralı olmak, insanların görüşlerine göre kahvehanelerin ayrıldığını görmektir.

Ankara’nın köylerindeki evlerde avlu çok azdır. Gurbette Ankaralı olmak, köylerdeki insanların yüksek duvarlı bahçeli evlerde oturduğunu görmektir.

Zaman; beklerken çok yavaş, Ankara'dayken çok hızlı, gurbetteyken çok uzun, sevinçliyken çok kısadır.

 
Toplam blog
: 2
: 300
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

Yorgun şövalye. Ankara/Sosyal Bilimler   ..