Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Spor
 

Gurbette şakıdı KANARYALAR : 5-0

Gurbette şakıdı KANARYALAR : 5-0
 

Gurbet o kadar acı değilmiş!


Ayıntab yemekleri güzel olur, mutfağı zengindir, hatta dünyada ilk sıradadır, Antep fıstıklı baklavası meşhurdur, henüz göremedim ama görenler, Gaziantep şehri de çok güzel diyorlar. Benim asıl sevdiğim, bu Gaziantepspor maçları. Onlarla oynadığımız tüm maçlar hem güzel oluyor hem de bol gollü geçiyor. Bu sefer de öyleydi, tek farkla goller, hep aynı kalede toplandı. Metin, yanlış yere yolladı topu. Bir ara artık atmasalar, diyecek hale geldim, kaleci Oğuz'un haykırışlarını duyunca, üstelik tribünlerden çok tepki aldı. Maç arası Volkan, kaleci Oğuz'un boynuna sarılmış teselli ediyordu. Bir kaleci için zor bir durum!

Gaziantepspor, aslında iyi bir takım, belki Fenerbahçe'yi 2001 yılından beri yenememenin psikolojik baskısı var. Diğer takımlar kadar cesur oynamadılar. Ali Cansun'ın ve ikinci yarıda Zurita'nın çabası yetmedi. İlk gol 24. dakikada Kemal'in sert şutu ile geldi. O dakikaya kadar Kemal üç-dört kez top kaptırdı ve biz homurdanmaya başlamıştık, Zico, Kemal'i değiştirse bari, diye. Yine Deivid dalga geçiyor, ciddi oynamıyor, dedik. İki gol birden attı, bir de ciddi oynasa, neler olur neler! Adam bildiği gibi takılıyor, sahanın her yerinde var...

İlk üç gol de Semih'in katkısı büyük. Semih, bugün kendisi atamadı ama attırdı. Son dakikalarda yine Kezman atsın da kendine gelsin ,diye ne toplar sundular, Deivid ve Alex. Burnunun ucunu göremedi Kezman. İnşallah haftaya Sivasspor'un karşısına çıkarmaz onu Zico! Onların savunması kaya gibi, mazallah Kezman'ı çırçır makinası gibi havaya attırırlar.

Bugün hem Fenerbahçe çok iyiydi hem de Gaziantepspor gününde değildi, belki şans faktörü Fener'den yanaydı. Atılan ve kaçırılan gollerin bir çoğunda direkten döndü top, kimisi içeri girdi, kimisi giremedi. Goller de sıradan goller değildi, hepsi de jeneriklik gollerdi. Bugün skorun farklı olması, arayı kapatmak açısından iyi oldu.

Orta sahada iyi top çevirdi takım olarak Fenerbahçe, güle oynaya, sıkılmadan oynadılar. Selçuk, Mehmet Aurelio'nun yerini iyi kapattı, bugün Uğur Boral ve Gökhan Gönül de kanatlarda çok etkili idi. Kemal 2. yarı daha güzel oynadı. Alex yine vazgeçilmez olduğunu kanıtladı. Kemal gol attıktan sonra duygusal bir tablo vardı, Kemal takım arkadaşları tarafından sevilen birisi. Hepsi koşup sarıldılar. yengeç dansı da geleneksel oldu, bu yılın favori dansı.

En önemlisi kazasız belasız, kartsız, hakem hatasız bir deplasman maçı oldu. Sadece ilk yarıda Semih, ceza alanı içinde düşürüldü, karnına darbe yedi üstelik, onun dışında olumsuz bir pozisyon olmadı.

Saha ve hava da güzeldi, korktuğumuz gibi olmadı, inşallah önümüzdeki hafta Sivasspor deplasmanını da güzelce geçip, yolumuza devam ederiz. Teknik adamlar soğuğa karşı, Kayseri'de alınmayan önlemleri almışlar. Şimdi Çarşamba günü Alanya'da son maç var. Yenmemiz gerek, yoksa kupa aradan çıkar.

Şilili oyuncu Maldonado'nun transfer haberi var her yerde ama henüz kesinleşmeden bir şey yazmayacağım. Maldonado iyi bir oyuncuymuş okuduklarıma göre. Yalnız Fener'in eksik bölgesinin oyuncusu değilmiş. Sanırım Alex'in yokluğunda, oyunu şekillendirebilecek alternatif bir oyuncu düşündüler. Gol atmayan, ama attıran bir oyuncu. Hele bir gelsin de, nasılsa görürüz!

Maç güzel olunca yazacak çok şey olmuyor, eleştirecek adam olmuyor, böylece yazı da kısa oluyor.

Mutlu pazarlar, sağlıcakla kalın!





Resim alıntıdır:
http://www.fenerbahce.com/haberler/26666.php

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..