Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '13

 
Kategori
Haber
 

Gürcistan vatandaşlığı için imkan doğdu

Gürcistan vatandaşlığı için imkan doğdu
 

Gürcü Pasaportu


Gürcistan Devleti, Türkiye'de yaşayan Gürcü kökenli, ataları Gürcistan'dan göç etmiş olan gürcü, çerkez ve laz kökenli kişilere Gürcü Vatandaşı olma hakkı tanıdı. Bunun için yapmanız gerekenler çok basit Türkiye'deki Gürcü derneklerine dilekçe ve nüfus kağıdı örneklerinizin gürcüceye tercüme edilmiş hallerinin teslim edilmesi gerekmekte. 
 
Gürcü vatandaşı olupta ne yapacağım canım diyen insanlara sözüm şu. Türkiye kurulduğu yıldan beri AB vatandaşı olmaya çalışıyor AB, Bulgaristan gibi daha 20 öncesinde demir perde ülkelerini AB'ye ve Natoya aldı. Türkiye'ye karşı ayrımcılıkları bitmiyor. Gürcistan şu an Abhazya ve Güney Osetya konusunda Rusya Federasyonu ile çelişkiler yaşamakta. Rusya Federasyonu Gürcistan'ın AB ve Batı blokunda yer almasını istememesine rağmen ilerde Gürcistan stratejik konumu gereği mutlaka bu sorunların üzerinden gelecek, ekonomik, siyasal ve sosyal olarak refah düzeyini yükselterek Türkiye'den daha iyi bir konuma gelebilecektir. 
 
Ayrıca Gürcü Vatandaşları Ukrayna ve Beyaz Rusya gibi ülkelerde sınırsız kalma hakkına sahiptir. Diğer yandan Hacca gitmek isteyen kişiler için kotadan yararlanma hakkı doğacak ve Türk Pasaportuyla başvurmadan daha fazla Gürcü Pasaportuyla başvurulduğunda imkanınız fazla olacaktır.
 
Gürcistan'ın eğitim, sağlık ve orada serbest ticaret yapma imkanlarını sağlayacak olan vatandaşlık başvurusunu kaçırmamanızı tavsiye ederim.
 
Şayet Gürcistan'dan göç etmiş bir soydan geliyorsanız ve Çerkez, Gürcü ve Laz kökenli biriyseniz bu fırsatı kaçırmayın. Gürcüce bilmemeniz sorun değil, nasıl olsa vatandaşlığı aldıktan sonrada ata dilinizi öğrenebileceksiniz.
 
Şu anda vatandaşlık başvurularını Gürcü derneklerialmakta.
 
İstanbul'da Şişli'de merkezi bulunan Gürcü Kültür Evi yetkilisi Erdal Bey ve Nuri Bey'ler bu başvuruları almaktalar. Sizin hakkınızda dilekçe ve Nüfus kağıdı örneklerini noterden onaylatıp Gürcistan'dan gelen yetkililere teslim etmekteler.
 
Şayet belirtilen şartlar size uyuyorsa hemen başvurun zira zaman daralıyor 30 Eylül son baş vuru tarihi.
 
Geniş detaylı bilgi için;
 
Adres: Selahattin Pınar Cd. Mevlüt Çavuş Sk. No: 4/5 Mecidiyeköy-İstanbul
Telefon: 0530 281 65 08 - 0212 212 98 14
E-Posta: gurcukulturevi@gurcukulturevi.org -gurcukulturevi@gmail.com
Web: www.chveneburi.net
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..