Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '09

 
Kategori
Dostluk
 

Gürcü açılımı, Çerkez açılımı, Arap açılımı, Alevi açılımı

Gürcü açılımı, Çerkez açılımı, Arap açılımı, Alevi açılımı
 

Açalım!Açalım bakalım.Sonu nereye varacak?


27.09.2009

Acısıyla, tatlısıyla bir buruk bayramı daha geride bıraktık. Neler olmadı ki. Sel felaketleri, şehit haberleri ve cenazeleri, cinayetler vs.

Bu arada Sn Başbakanımız ABD'de Kürt açılımı konusunda yaptığı "Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire bu işe devam edeceğiz" diye konuşuyor.

Başbakan ‘Terör bitmeyebilir’ diyor. Asker, sonuna kadar gideceğiz diyor.

O zaman insan haliyle merak ediyor. Mademki terör bitmeyecek analar yine ağlayacak milletten sır gibi saklanan bu açılımın gayesi nedir anlamak mümkün değil. Bütün dava sanki kimlikmiş gibi gösteriliyor. Oysaki işsizlik, fakirlik ve vatandaşın belini büken zamlar ve de felaketler varken bu ayrışma yapmaya ne gerek var? Bütçemizdeki açığımızı konuşalım, birden bire nasıl zengin olunur onu konuşalım, dere yataklarına rant için yapılan evleri, sel felaketleri ile canlarını kaybeden, evsiz barksız kalan vatandaşlarımızı konuşalım. Tüm bunlar gibi konuşulacak daha neler var değil mi?

Öte yandan CHP Lideri Baykal

‘Türk milleti kimliği etnik kimlikler barındıran bir üst kimliktir’ diyor ve bu ne olduğu tam anlaşılmayan sadece bölücülüğe giden açılıma şiddetle karşı çıkıyor.

Türk kimliğini, milletini Türkiye Cumhuriyeti’nde alt kimlik sayamazsınız. Nerede sayabilirsiniz? Bulgaristan’da, Yunanistan’da sayabilirsiniz. Kim sayar? Bulgarlar, Yunanlılar sayar. Ama siz Türkiye’de Türk milleti kimliğini alt kimlik olarak sayamazsınız. Başbakan’ın anlamadığı veya anlamak istemediği budur. ” Türk, Kürt, Çerkez, Laz diye alt kimlikler sayıyor. Türk kimliğini de milletini de öyle sayıyor. Oysa biz böyle demiyoruz. ‘Elbette etnik kimlikler vardır, etnik kimlik şereftir ama bir de bütün bunları üstünde Türk milleti kimliği vardır’ diyoruz. ‘Türk milleti kimliği etnik kimlikler barındıran bir üst kimliktir’

“Gürcü açılımı, Çerkez açılımı, Arap açılımı, Alevi açılımı. İşsizlik açılımı da var. Sanki birini yaptın da diğerlerini de mi yapacaksın. Sulandırmayı bırak. bu milleti etnik kimliklerine göre, ayırma, bölme, parçalama. Soyu var sopu var, sülalesi var, aşireti var, inancı var mezhebi var deme. Başbakanın görevi insanları dilim dilim etnik kökenine ayırmak değildir. Sen bu milleti birleştireceksin. Bu yaklaşım ülkeye zarar veriyor. İlkokulda çocuklar sen nesin diye birbirlerine soruyorlar. Bundan da en çok zararı Kürt kökenli olup da Anadolu'da yer tutmuş huzur içinde, barış içinde yaşamakta olan insanlarımız, kardeşlerimiz görüyor diyor. Bu sözlerinde onu çok haklı buluyorum. Zira Kürt kökenli vatandaşlarımızın büyük bir bölümü bu açılımı istemiyorlar.” diyor.

Sn. Baykal’ın sözlerine hak vermemek mümkün değil. Çok haklı. Bakınız sadece bir örnek vereyim;

Malatya Gazeteciler Derneğinde birçok Kürt kökenli derneğin adına avukat Hanifi Kartal tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türkmeniyle- Kürdüyle, Alevisi- Sünnisiyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun 70 milyon vatandaşımızın ortak sesi olma adına açılım sürecine ilişkin olarak görüşlerimizi aşağıda maddeler halinde kamuoyuna deklare ediyoruz;

1- Hiçbir siyasi parti; Kürtlerin, Türkmenlerin, Sünnilerin, Alevilerin ya da milletin herhangi bir unsurunun temsilcisi olamaz. Hele hele bir terör örgütünün ve liderinin Kürtlerin temsilcisi gibi takdimi en hafif tabiriyle Kürtlere ve bütün milletimize hakarettir.

2- Geçmişten beri oy kaygısıyla terör örgütünün palazlanmasına vesile olan, bunların yandaşlarını meclise taşıyarak siyasallaştıran ve yasaları çiğneyerek terörist basma ayrıcalık tanıyan ve terörist başını muhatap almak isteyen siyasetçilerde en az dış güçler kadar bu vebale ortaktır.

3- Cenab-ı Allah yüce kitabında (rum-22) buyuruyor ki: ´dillerinizin ve renklerinizin farklı olması Allah´ın ayetlerindendir. Bu ilahi düstur çerçevesinde Türkçenin, İngilizcenin, Arapçanın, Rusçanın veya herhangi bir dilin yasaklanmasına yönelik girişim, Allah´ın ayetlerini inkâr ile eş anlamlıdır. Hele hele Türkiye´nin devlet uygulaması olarak, ortak kültür ve medeniyetimizin unsurları olan Kürtçe yi, Zazaca yi, Çerkezce yi, Azerice yi yada herhangi bir şive veya lehçeyi yasaklaması asla kabul edilemez. Kültürümüzün unsurlarını yasaklamak bir yana bunları korumak ve geliştirmek devletin görevi olmalıdır.

4- Ancak ortak-milli ana dil bir tanedir ve bu da Türkiye Türkçesinin İstanbul şivesidir. Yani bugünkü resmi dilimizdir. Bunun yerine Türkçenin veya Kürtçenin başka bir şivesinin ikame edilmesi düşünülemez.

5- Ayyıldızlı albayrak bütün milletimizin ortak bayrağıdır. Bayrağımıza saygısızlık bayrağın şekillenmesinde emeği geçen sultan Alparslanlara, Selahattin-i Eyyubilere, Fatihlere, Yavuzlara, Mehmet Akiflere kısaca tüm ecdat hatırasına ve milletimizin inanç değerlerine saygısızlıktır.

6- Asırlarca İslam coğrafyasına ve mazlum milletlere kan kusturan haçlı bakiyesi ülkeler; tek devlet, tek millet olma yolunda ilerlerken işgal altındaki Müslüman halkların tek umudu olan Türkiye yi bölmeye çalışmak vatana da İslam âlemine de ihanettir.

7- Devlet ile terör örgütü ilişkilerinde barış sözcüğü kullanılamaz. Zira barış sözcüğü meşru güçler arasında söz konusudur.

8- Terör örgütünü ve yandaşlarını muhatap almayan her türlü iyi niyetli girişimin ve açılımın yanında olacağımız ve buna katkı sağlayacağımızı Türk ve dünya kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

İşte bu kadar. DTP nin ortalığı karıştırmasına PKK nin yandaşlığını yaparak bir takım insanları kandırmalarına vatanı bölme sevdalarına şiddetle karşı çıkmalı ve el ele vererek üstesinden gelmeliyiz.Bu vatan hepimizin. Yeter ki devleti oluşturanlar millete huzur ve rahatlık versinler.

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..