Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Guus Hiddink doğru tercih değil

Guus Hiddink doğru tercih değil
 

Futbol Federasyonu aylar süren bekleyişlerden sonra Türk Milli Takımının Teknik Direktörünün Guus Hiddink olduğunu açıkladı. Aslında bu isim futbol çevreleri için sürpriz değildi, ama bana göre yanlış bir seçimdi. Daha da açığı, milli takımımızın başına yabancı bir hocanın getirilmesi doğru değildi.

Her fırsatta kendilerinin yeterliliklerini savunan, başta üç büyükler olmak üzere ligimizdeki futbol takımlarının yabancı antrenör tercihlerini eleştirip kendilerine fırsat verilmediğinden yakınan yerli antrenörlerimiz ne yazık ki bu konuda sessiz kaldılar. Aslında bu davaya ilk önce kendilerinin sahip çıkması gerekirdi.

Bu konuda Yılmaz Vural’ı ayrı tutuyorum. Kendisini beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, ama özgüvenini ve meslek onurunun arkasındaki kararlı duruşunu alkışlamak gerekir.

***

Hani bizim Türk antrenörler de yabancı meslektaşlarıyla aynı bilgi ve birikime sahipti? Hani en az onlar kadar yetenekliydi?

Ne diye ortaya çıkıp da “biz buradayız” diye haykırmadılar?

***

İddialı kulüp takımlarımızın isim yapmış yabancı hocalarla çalışmalarını doğru buluyorum. Bu Türk antrenörlere olan güvensizliğimden değil. Ama özellikle Avrupa’da iddialı olmak isteniyorsa çok iyi yabancı futbolcular da gerekli. Bu futbolcular da tanıdıkları ve güvendikleri hocaların takımlarına gelirler. Örnek olarak; Galatasaray sırf Frank Rijkaard ismiyle kaliteli bir yabancı futbolcuyu daha kolay ve daha ucuza alabilir. Ama Türk Milli Takımı için böyle bir şey söz konusu değildir. Zaten Türk oyunculardan kuruludur ve çocuklarımız için bu göreve seçilmek bir vatan hizmetidir.

***

Son söz; federasyon aslında inandığı ve güvendiği için Hiddink’i seçmemiştir. Sorumluluk almaktan korkmuş, Hollandalı Hocanın şöhreti altına sığınmıştır. Şimdi olası bir başarısızlıkta “ne yapalım, biz dünyanın sayılı hocalarından birini getirdik…” diyerek kendilerini savunacaklardır. Ama tedavi teşhise yönelik olmalıdır.

Bence istihza ile bakılan Yılmaz Vural Hiddink’ten daha başarılı olabilirdi.

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..