Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Guus Hiddink'in dehası (!) Azerbaycan-1 Türkiye-0

Guus Hiddink'in dehası (!) Azerbaycan-1 Türkiye-0
 

Evet, Guus Hiddink’in dehası, Ulusal Takımımızı 2012 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının 4. sünde duvara toslattı.

Oysa bu Guus Hiddink ne hayallerle getirilmiş ve topluma bir kurtarıcı olarak sunulmuştu. Sanki kurtarılacak başka alan kalmamış gibi!..

Yanına da bizim deha(!) Oğuz Çetin verildi. Her şey başarı için(!) uygundu. Ancak toplumun yapısına uymayanlar vardı. Bunlar; başta Futbol Federasyonu yönetimi, ardından Merkez Hakem Kurulu ve nihayetinde Teknik Heyet olarak seçilen ve çuvallarla para verilen Guus Hiddink ve saz arkadaşları!

Futbol Federasyonunun bu ülkeye yaptığı katkı nedir?

Bence; Bursaspor’un oynamadan maç kazanması ve geçen yıl alavere, dalavere ile şampiyon ilan edilmesi! Eğer Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson’un, Bursaspor hakkında söylediği "Son yıllarda transfere bol para harcadılar; çünkü Rus sahipleri var" sözü doğruysa ki, yanlış olması için bir neden yok! O zaman yapılanların hepsini makul karşılamak gerek. Rus mafyasının girdiği her alanda hile, hurda olur!

Neyse biz gelelim Dahi Guus Hiddink(!) efsanesine! Bu gün Türkiye Spor Toto süper liginde, ligin en sonunda bulunan takım kim? Kasımpaşa… Onun Teknik Direktörü? Yılmaz Vural! Ulusal Takımın başına en fazla geçmek isteyen kim? O da Yılmaz Vural! O yılmaz Vural, bu Ulusal Takımın başında olsaydı ne olurdu? Bence; şu anda en az 10 puanla Grup 1. si olmasak bile ikincilik kesindi! Oysa Guus Hiddink ve saz arkadaşları ile ancak zer zor 6 puan toplayabildik!

Bu futbol ile 2012 de Polonya ve Ukrayna’da yapılacak Avrupa Şampiyonasına gidebilir miyiz? Bence hayal etmek güzeldir... Ve hayal ettiğimiz sürece yaşarız. Ancak hayal edilen gerçekleşmezse, yaşam daha da zorlaşır! Tıpkı Guus Hiddink ve saz arkadaşlarının yaşamının zorlaştığı gibi…

73 milyonluk Türkiye’de sanki Ulusal Takımı çalıştıracak adam yokmuş gibi, yerli hocaya verilenin üç katı ücret verilerek getirilen yabancıyı hep birlikte ibret ve nefretle izliyoruz. Sakın ha hiç kimse yabancı düşmanlığı yaptığımı sanmasın. Bizim dilimizden biz anlarız. Yabancı aynen Guus Hiddink’in yaptığı gibi emekliliğinden önceki son çalışma alanı olarak gelir ve alınan yenilgileri kendine dert etmez. O nasıl olsa ücretini tam ve eksiksiz olarak almaya devam eder.

Bu arada olan futbolculara oldu. Kendi takımlarında oynamayan, ancak Ulusal Takıma gidince harikalar(!) yaratan oyuncular! Bu oyuncular bu kez baltayı taşa vurdular! Alacakları yüksek primlerden oldukları gibi, kendi takımlarında kadroya girmeleri de zorlaştı. Ulusal Takımımızın yüzde 65-70 i kendi takımlarında kadroya giremezken, Ulusal Takımda ilk 11 in değişmez elamanı olmaları hep akıllarda soru işaretiydi. Sonunda balon patladı!

Bu takıma teknik direktörlük yapacak onlarca yerli hoca varken, bu yabancı sevgisini anlamak mümkün değil. Alsana yerli Morinho (Ertuğrul Sağlam) Rıdvan Dilmen, Ersun Yenal, Yılmaz Vural, Mehmet Özdilek, Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Tolunay Kafkas, Raşit Çetiner ve birçok yerli teknik adam…

Guus Hiddink’le yola devam…

Türk halkının da yolunmasına ve üzülmesine devam!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..