Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '08

 
Kategori
İftar Menüleri
Okunma Sayısı
7842
 

Güveç (İneboluludan İnebolu güveci)

Güveç (İneboluludan İnebolu güveci)
 

Malzemeler

750 gr. orta yağlı dana kuşbaşı
5 adet orta boy patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 orta boy domates kabukları soyulmuş
5 diş sarmısak
2 adet defne yaprağı
kimyon,karabiber,tuz, az kekik
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet havuç

yapılışı

Etler güveç tencerisine yemeklik doğranan soğanlarla birlikte suyunu çekmesi için alınır.Orta ateşte kapağı kapalı olarak 10 dk. bir süre tutulur. Salça,küp doğranmış domates, sarmısak, tuz ,baharatlar, defne yaprağı ve patatesler iri doğranarak eklenir. Güveç tenceresinin ağzı yağlı kağıt ile kaplanır hava almamasına özen gösterilir. Kapağı kapaltılır ve kısık ateşte 2 veya 2,5 saat gibi bir sürede pişmeye bırakılır. Güvecin özelliği kısık ateşte yavaş yavaş pişmesidir.








Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Yemeği yedikten sonra nasıl kaçacak! Ayakları bağlı da! Benim bir elimi bir ayağımı bağla!!

Ahmet Balcı 
 20.09.2008 2:50
Cevap :
Sağımı solumu bağlayayım Abi.. Mesut Bey nasıl kaçacaksınız Ahmet Abim sor dedi de ? :)  20.09.2008 18:06
 

Güvece hiç dayanamam...Tarifini aldım...İftara yapacağız:)) Güveç geldi mi ortaya:''Sizin elinizi bağlasınlar, benim ayaklarımı :))) '' Sevgi ve saygıyla...

Mesut Selek 
 19.09.2008 11:44
 

Kelimelere sığmaz anlatmak enfesti. Hatta Ahçı Sabrininkini geçmişti:)

seloatılkan 
 18.09.2008 20:35
 

Sayın Feraye Hanım, görselliği ile birlikte sunduğunuz leziz yemekleriniz iştahımı kabartıyor. Ama sağlığıma zarar verecek kaygısıyla ben kendimi hep yemekten uzak tutuyorum. Şayet bir gün İnebolu'ya gelirsem, ki bir turizm firmasından davet teklifi de aldım.Sabah kahvaltısında yenen o güveçten mutlaka yiyeceğim."Anılarda İnebolu lll." yazımı okuyanlarınıza önermenizden dolayı da size teşekkürlerimi bildiriyorum. Yemeklerinizin müdavimi olamasak da yazılarınızın müdavimlerinden biri olduğumu da bilmenizi istiyor, selam ve saygılar sunuyorum. H.Kabil

Hızır Kabil 
 18.09.2008 18:14
Cevap :
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sabah güveci ofof.... Aydın Tiryakinin bloğunda sabah güveci var her canım güveç istediğinde İneboluda yiyemesem bile resimle bakmak yetiyor. Anılarda İnebolu yazılarınız gerçekten çok güzel.Saygılarımla...  18.09.2008 18:44
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3236
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster