Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

GÜVEÇ KALAMAR

GÜVEÇ KALAMAR
 

KALAMAR


KALAMAR GÜVEÇ

malzemeler

1 paket yuvarlak doğranmış kalamar

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük kuru soğan( yemeklik doğranacak)

2 sap taze soğan( ince kıyılacak

2 diş sarımsak( ince kıyılacak)

2 domates(kabukları soyulup doğranacak)

1 yemek kaşığı kapari biber

2 yemek kaşığı kadar kıyılmış maydanoz

1 defneyaprağı

½ yemek kaşığı un

1 adet limon

Yeterince rendelenmiş taze kaşar

1 tatlı kaşığı dolusu tane karabiber

Yeterince tuz

Hazırlanması

Tavaya zeytinyağını alıp tuz ve tane karabiber serpip kıyılmış sarımsağı ve soğanı da ilave ederek birkaç dakika kavuralım. Unu ekleyerek çevirelim.

Kalamar, defneyaprağı ve domatesi ilave ederek limon suyunu da ekleyip 5 dakika kadar sote edelim.

Ateşten alıp, defneyaprağını içinden çıkartalım. Kapari ve taze soğanı ekleyerek harmanlayalım ve soteyi küçük güveçlere pay edip, içi su dolu bir fırın tepsisine koyarak 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.

Üzerlerine kaşarı dökerek 5 dakika daha pişirelim.

Fırına üzerine sarımsaklı zeytinyağı sürülmüş dilimlenmiş francala ekmekler kızartırsanız güvecin yanında mükemmel bir kombinasyon olacaktır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..