Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '07

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Güveçte balık

Güveçte balık
 

Pazar günleri balık günümüzdür, eşim balığa çıkar bazen bizde gideriz balık tutmaya. Taze taze tutar pişirir yeriz, çipura çok lezzetlidir, yanında salata (yanında da rakı diyenleri duyar gibiyim). Eh o da size kalmış artık.

Sağlıklı bir beyin için balık çok faydılıdır; bir ara balığın yararlarını yazacağım...

Güveçte balık çok leziz oluyor.

Benim güveç takımlarım küçük küçük. Her bir güvece bir balık, isteğiniz balıktan yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sevgili Solohon söz yapıp kargoyla göndereceğim, bozulmaz inşallah, yanında da rakı patlatırsın oh oh afiyet olsun....

Malzemeler;

• 5 adet orta boy Levrek,
• 2 adet Patates,
• 1 adet Soğan,
• 7 adet Defne Yaprağı,
• 3-4 diş Sarımsak,
• 1, 5 adet Limon,
• 1 çay bardağı Sıvıyağ,
• 2 çay kaşığı Karabiber,
• 2 çay kaşığı Tuz.

Hazırlanışı :

Lüferleri bıçakla kılçıklarına değecek şekilde paralel olarak çizin. Bir kapta sıvı yağı, dövülmüş sarımsakları, baharatları, iki adet defne yaprağını ve yarım limon suyunu iyice çırparak yoğun bir kıvam haline getirin. Çizmiş olduğunuz balıkları bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin. Balıklara tat vermesi için güvecin iç kısmına defne yapraklarını dizin. Üzerlerine levrekleri yerleştirin. Aralarına piyazlık doğranmış soğanları, ince uzun şeritler halindeki patates çubuklarını, domates ve limon dilimlerini serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirip servis yapın. Afiyet olsun

Not: Balık çeşidi isteğe bağlıdır.

e- lezzet.com dan alınmıştır.

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..