Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
4967
 

Güveçte kuru fasulye

Güveçte kuru fasulye
 

İşte Türk Mutfağının vazgeçilmez yemeği güveçte kuru fasulye:

MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo fasulye
2 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan

HAZIRLANIŞI
Et 10 dakika kadar suda bekletilir ve bir kevgire alınarak süzülür. Diğer tarafta güvecin içinde ince doğranmış soğan, halka halka doğranmış sivri biber yağda hafifçe çevrilir. Et ve rendelenmiş domates ilave edilerek kuvvetlice bir ateşte 5 dakika kadar çevrilmeye devam edilir. Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeler ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. Yemeğin pişme süresi 1 saat ila 1, 5 saat arasında değişir. Bu süre zarfında suyu kontrol edilmeli, eğer yemek suyunu çekerse üzerine ılık su ilave edilmelidir.

Öneri: Bu yemeğe piştikten sonra arzuya göre kuru nane, taze nane ilave edilebilir ve her türlü turşuyla yenmesi tavsiye olunur.

Ben daha küçüğüm. Bu yemeği yapamam. Ama çok severim. Büyüyünce tek başıma kaldığımda ilk kuru fasulye yapmayı öğreneceğim. Bence Türk Mutfağı' nın en güzel yemeği kuru fasulyedir.


Resim kaynağı:www.gunaydinet.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 313
Toplam yorum
: 292
Toplam mesaj
: 59
Ort. okunma sayısı
: 1331
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster