Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Güveçte patlıcan kebabı

Güveçte patlıcan kebabı
 

Güveçte Patlıcan Kebabı


Malzemeler:
- Yarım kg kuşbaşı et
- 2 yarım ay şeklinde doğranmış soğan
- 3 halka halinde doğranmış orta boy patlıcan
- 2 halka halinde doğranmış domates
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber, tarçın
- et suyu
- 2-3 çorba kaşığı sirke
[4 kişilik)
Yapılışı:
Kuşbaşı ederi yıkayıp süzdürdükten sonra bir tencereye alın, yarım bardak su ilavesiyle kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve suyunu çekene kadar pişirip ateşten alın. Alacalı soyup doğradığınız patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletip süzün ve hafifçe sıkarak suyunu atın. Bir tavada tereyağlımı yarısını eritip patlıcanların her iki tarafını da birkaç dakika kızartın ve bir tabağa alın. Tavaya kalan yağla birlikte soğanları koyun, birkaç dakika kavurun. Tek bir güvece veya porsiyonluk güveçlere patlıcan, et, soğan, domates sırasıyla malzemeyi yerleştirin, tuz ve karabiberini koyun. Et suyunu ısıtın ve içine sirkeyi ilave edip etin üzerini örtecek kadar koyun. Fırınınızı 200 derecede ısıtın ve en az yarım saat pişirin. Etleri kontrol edip gerekiyorsa biraz daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin , tarçın serpip üzerini maydanozla süsledikten sonra soğutmadan servis edin.

http://www.yemektariflerim.com/guvecte-patlican-kebabi-tarifi.html
 

 
Toplam blog
: 29
: 608
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..