Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Güven Olmazsa Aşk Olmaz

Güvenin olmadığı yerde aşk yaşayamaz.

Gerçek insani davranış kötülük düşünmemektir ama yapılan her kötülüğünde karşılığı mutlaka vardır. Karşılığının nasıl olacağı verenin vicdanına bağlıdır. İnsanın değeri bir şeye nasıl başladığı ile değil, nasıl bitirdiği ile ölçülür. İnsan olabilmek ana amaçtır, diğer her şey bu amaca hizmet eden araçlar. Özünü kaybedersen farklı yerler de olursun ama vicdanını kaybedersen insanlığını da kaybedersin. En büyük şans dürüst bir insanla karşılaşmaktır. En büyük mucize karşılaştığın o dürüst insanla hayatını paylaşmaktır. En büyük mutluluk ise karşılıklı sevmek, sevilmek ve güvenmektir. Dünya da katlanılacak tek şey sevgidir. Aslında bencillik olmasa insan doğası sevmeye, nefretten daha yakındır.
 
Mitoloji kitaplarında hiç görmediği sevgili eşine güvenmeyen Psyche onu öldürmeye kalkar. Tıpkı eşinin bir zamanlar onun üzerine doğrulttuğu ok gibi o da hançeri kaldırır havaya fakat nasıl ki eşi onu görünce şaşkınlıktan kendisine batırır oku, Psyche'nin de elinden düşürüverir hançeri. Ve bir damla kızgın yağ diğer elinde tuttuğu kandilden düşer sevdiğinin göğsüne. O zaman sevdiği adam, yüzünü ilk kez gördüğü tanrı ona bağırır; güvenin olmadığı yerde aşk yaşayamaz, diye ve terkeder onu. Gerçekten de yaşayamaz. Kalp kırmak en kötüsüdür. Belki zamanla kırıklar yapıştırılır ama sevgiyi, saygıyı kırmak deliliktir ve o kırıklar size batar sizin canınızı acıtır. Güveni kırmak ise bir felakettir. Güven ancak yoktan yaratılır ve onu kırmak onu yok etmek her şeyi bitirir. Bir güveni yıkmak bir dünyayı yok etmektir, dünyanızdan bir parçayı koparmaktır. Siz onu seçmiş ve ona  güvenmişsinizdir. Ama sizin nasıl bir gerçekle yaşadığınızı, nasıl bir rol üstlendiğinizi bilmediği için kendince hükümler vermiştir. Bu zamana kadar çırpınmışsınız oysa, ve varsın versin hükmünü dersiniz, şimdiden sonra anlayıp da ne yapacak ki dersiniz. Güven önceden bitmiş, üstüne de perçinlendi dersiniz. Ağaç rüzgarı affetse de dalı kırılmıştır bir kere. Hayatta öyle değerler vardır ki bahanesi yoktur. O bahanesi olmayan şeylerin telafisi de yoktur.
 
Her şey dozunda güzel. Eğer hiç güvenmezsen kendine zarar verirsin, çok güvenirsen yine kendine. Mücadeleci birisini yalnızlıkla, ihaneti en çok sevdiğinden göreni ayrılıkla, sevdiklerini toprağa vereni mezarlıkla hiç kimse korkutamaz. Her şeyinizi kaybetmiş gibi bir his gelirse yüreğinize, Allahın sizinle olduğunu ve O'nu kaybetmediğininizi hatırlayın. Ve unutmayın ki iIik, sert kemiğin içinden çıkar.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..