Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Güven ve mutluluk verecek

Güven ve mutluluk verecek
 

Güven ve mutluluk verecek


ABD'nin en ünlü alışveriş portalları arasında yer alan Amazon, kullanıcılarına güven verebilmek ve onları mutlu edebilmek için harika yeni bir hizmet başlatıyor.
 
"İnternetten giyim ürünü alınmaz" mitini yıkmaya çalışmak için proje proje değerlendirme yapan Amazon, harika bir fikir ile kullanıcılarının karşısına çıktı. İnternetten giyim alışverişlerini tamamen değiştirecek bu proje ile Amazon'un harika işler yapacağını düşünüyorum. 
 
Amazon, yakında kullanıma açacağı "Prime Wardrobe" projesi ile artık kullanıcılarına giyim ürünlerini evlerinde deneme fırsatı verecek. Amazon'dan ayakkabıların da dahil olduğu ürünlerden dilediğini alacak olan kullanıcılar, bu ürünlerini evlerinde denedikten sonra dilediği ürünü satın alabilecek, beğenmediği ürünleri ise sorgusuz sualsiz geri gönderebilecek.
 
 Amazon tarafından başlatılacak bu proje ile, giyim ürünlerini alacak olan kullanıcılar "bu elbise bana uyar mı", "bunun kesimi dar mı" "bu ayakkabı ayağımı sıkar mı" gibi daha onlarca sorunun önüne geçilecek.
 
Amazon şimdiden aralarında bir çok ünlü markanın da bulunduğu 100 milyon giyim ürününün bu kategoride satılmaya başlayacağını belirtti.
 
Ve bilmeniz gerekiyor ki, Amazon hisseleri son 1 yılda 700 dolardan tam 1000 dolara kadar çıktı. Yükselişin de devam edeceğini öngörmek mümkün. Zira Amazon, müşterilerini korumak ve onları mutlu edebilmek için daima yeni fikirler üretiyor.
 
******
 
Türkiye'de ise bir çok alışveriş portalı iade sistemini bile çalıştırmıyor. Ürünü sattıktan sonra telefonlarınıza dahi cevap vermeyi lütuf sayan bu portallar, müşterilerinin güveni yada mutluluğu için çalışmıyor.
 
Her gün alışveriş ürünlerinden kaynaklı şikayet sitelerine yüzlerce yeni şikayet ilanı açılırken, alışveriş portalları sadece ürünlerinin daha güzel fotoğraflarını çekmekten başka bir şey yapmıyor.
 
Türkiye'de internetten giyim ürünü alan herkes bunu bilir ki, asla satın aldığınız ürün, kargodan gelen ürün kadar güzel görünmez. Bazı şirketlerin çeşitli düzenleme programları ile giyim ürünlerini montajladığı dahi biliniyor.
 
Bu nedenle Türkiye'de internetten alışveriş yapmak her gün yeni çekinceleri içerisinde barındırmaya devam ediyor. Ve haliyle her biri milyonlarca liralık yatırım ile açılan bir çok alışveriş portalı sektöre veda etti.
 
Son 5 yılda Türkiye'de aralarında Markafoni, VIPDukkan, Limango, Daybuyday, Clubbon, BingoMingo, Evim ve Paramini'nde bulunduğu yüzlerce alışveriş portalı iş yapamadığı için kapandı. İleride başka portalların da kapanacağını düşünmek tabii ki en doğal hakkınız.
 
Peki sizce neden kapanıyorlar? Evet, Cevap Amazon'da...
 
Toplam blog
: 23
: 279
Kayıt tarihi
: 11.06.17
 
 

Borsacı, gazeteci, analist ..