Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '18

 
Kategori
Dostluk
 

Güven Vermek

Güven Vermek
 

İnsanın zaman içinde öğrendiği gerçekliklerdir güvenmek. Birçok açıdan güven, bizleri bir arada tutar. Onun sayesinde birbirimizle ilişkilerimiz daha sorunsuz olur. En güvendiğiniz kişi bile gün gelir güveninizi boşa çıkarır. Bir daha güvenemeyeceğinizi söylemiş olsanız da güvenmekten kendinizi alamazsınız, güvenmek istersiniz ama çok geçmeden tekrar güveniniz kaybolur. Kısacası, birbirimiz ile ilişkilerimiz asgari güven üzerine kuruludur. Bu güven ise iyi niyet üzerine değil, insanların eylemleri ve gösterdikleri çaba üzerine inşa edilir.

“Güvendiğiniz dağlara karlar yağdığında, en güzel çare dağ ile karı baş başa bırakmaktır. Gün gelip karlar eridiğinde, dağ yolunuzu gözleyince en güzel cevap, başka bir dağdan selam yollamaktır.”  Şems-i Tebrizi

En önemli sorun; Güven

Kişiler arası ilişki boyutunda yakınılan konuların başında gelir güven konusu. Güvenin olmadığı yerde elbet gerçek sevgiden bahsedilemez. Güven duygusunun geliştiği ortamlarda paylaşım ve birliktelikler önem kazanarak güzel arkadaşlıklar doğar. Güven sevginin ve eşitliğin temelini oluşturur her yerde ve her mekanda. Güvensiz yaşanılmaz bu dünyada. Ne güzel söylemiştir Sokrates sevmektense, güvenmek isterim insana sevgi biter belki ama güven bitmez bir anlamda. Zaten insana en çok acı verende değil midir; güvendiği insandan darbe yemek.

Özgüven sahibi olmak için insanın kendisiyle fiziksel ve ruhsal olarak sevmesi gerekir. Özgüven sahibi olan insanlara taş atan ve onları kıskanan insanlar türemiştir, her zamanda olacaktır.

En büyük başarılar özgüvenden doğar. Güven ile ve başarı ile dolu olsun hayatınız.

 

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..