Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '13

 
Kategori
Dostluk
 

Güvenilmez İnsanlar

Güvenilmez İnsanlar
 

GÜVENİLMEZ İNSANLAR da güvenilir insanlar da karşımıza her yerde çıkabilirler; iş yerinde, okulda, arkadaş, mezunlar, akraba, alumni toplantılarında, düğünlerde vs. FACEBOOK’ta tanıştığımız insanlar arasında da GÜVENİLMEZ olanlar olabileceği gibi GÜVENİLİR olup tda iyi dostluklar kurulabilecek olanlar da vardır. Önemli olan sanal ortamda olsun yüz yüze temaslarda olsun insanları doğru değerlendirebilmektir. Sanal ortamda hiç kimseye güvenilmez iddiası bir şehir efsanesidir. Burada sorun sanal ortam değil kimseye güvenmeyen insanın kendisidir.

İnsanlarla hangi ortamda tanışırsak tanışalım dikkatli olmamız gerekli, sadece sanal ortamda değil. Dikkatlilik başka sanal ortamda herkesten şüphe etmek başkadır. Aşırı şüphecilik bir ruh sağlığı bozukluğu işaretidir. Sanal ortamda tanışanlar bir araya gelemezler yüz yüze görüşemezler diye bir kaide yok. Facebook’ta tanıştıkları kimseye güvenmeyenlerin sorunları insanlarla veya Facebook’la değil kendileriyledir. Özgüvenleri eksik ve kendileri ile barışık olmayan insanlardır. Sanal ortamda tanıştıkları herkesi  küçümseyip yüz yüze tanıştıklarını daha değerli gördüklerini ifade edenler aslında özgüven sorunları oldukları için yüz yüze tanıştıkları insanlarla da sağlıklı ilişkiler kuramazlar.

Her zamanki gibi bu yazıyı da yanlış anlayıp : “ Facebook’ta tanıştığım herkese güvenip herkesle arkadaşlık etmek zorunda mıyım ? Ben yüz yüze tanıştığım insanlara güvenirim. Facebook’ta tanıştıklarımın ne olduğunu bilemem” diyenler olacaktır. Bu şekilde cevap verenler lafı …….ünden anlayanlara çok güzel örnektir. Yazdıklarımdan ister sanal ortamda olsun ister yüz yüz yüze olsun herkese güvenelim herkesle arkadaşlık edelim diye mantıksal bir çıkarım yapılamaz. Bu şekilde anlayanların insanlara ve kendilerine güven sorunları olduğu gibi okuduklarını anlamakta da sorunları vardır.

Rasih Bensan 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..