Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
Eğitim
 

Güvenmek

Hepimizin en öncelikli hedeflerinden biri evlenip bir yuva sahibi olmak tabi sonra da çocuk sahibi olup onları büyütmek okutmak hayatlarını rahat bir şekilde yaşayacak düzeye getirmektir. Bunun için de okumaları şart, okumadan iyi bir meslek sahibi olamazlar öyle olunca da iyi bir gelire sahip olamazlar, çocuklarımızı okuturken her türlü soruna göğüs germemiz gerekiyor.

Bunların başında da ÖSYS denen canavarla boğuşmak geliyor. Bunun için dershane, özel öğretmen derken hem veli hem öğrenci epey bir yoruluyor. Çocuğumuzun almış olduğu puan bulunduğu şehre yetmiyor, puanı tutan başka bir yere de tercih yapma hakkı var. Tamam buraya kadar her şey iyi de ya ikamet edilen yerin dışında bir üniversite kazanırsa ne olacak genelde tutucu bir toplum olduğumuz için çocuğunu göndermemeyi düşünenler de olabiliyor böyle olunca da ne oluyor çocuğun istikbali engelleniyor.

Şimdi herkes yurtların hali nedir? diye soruyor olabilir. Ama çocuklarımıza güvenip onlara gerekli bilinci kazandırırsak rahatlıkla yurtta okuyabilirler. Benim çevremde yurtta okuyan çok kişi var hepsi de başarıyla okuyup okullarını bitirip geldiler. Hatta yurtdışında üniversite bitirip gelenler bile oldu. Tamam yurtlara güvenmiyorsanız özel ev tutup çocuğunuzu okutabilirsiniz. Sıkıntılar olacaktır ama burada önemli olan bizim sıkıntılarımız değil çocuklarımızın okuması onlar için her şeye katlanmak zorundayız. Nasıl dünyaya getirdiysek ve yaşamlarını devam ettiriyorsak tabi ki sonuna kadar mutlu olmalarını da sağlayacağız. Özellikle kız çocuklarımızın okuyup ellerine bir meslek alıp hayatlarını tek başlarına sürdürmeleri konusunda elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu erkek çocuklara ilgi göstermeyeceğiz anlamına gelmiyor kızların biraz daha fazla ihtiyaçları olduğundan bahsediyorum.

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..