Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '13

 
Kategori
Dostluk
 

Güvenmek

Güven, insanı rahatlatan, mutlu olmasını sağlayan bir duygu. Var oluşumuzla birlikte başlayan, bir ömür boyu, arayışında olduğumuz, hayatı anlamlı yaşamak, adına yaşanması gereken bir duygu. Hangi yaşta, olursak olalım, bize verilecek güvene ihtiyaç duyarız. Çocukluğumuzda, her düştüğümüzde, bir elin bizi kaldırması, güvendir. Büyüdükçe bu duyguyu aramaya devam ederiz.

Güven duygusunun, sonsuz yaşandığı, hayatımızın anlamı dostluklardan bahsedelim bugün. Dostluğun, sermayesi sevgidir. Dost bulmak, deniz kenarında taş toplamaya benzer. Önce, teker teker toplar, sonra teker teker atarsınız. Fakat bazılarını atmaya kıyamazsınız. Atamadıklarımız kıyamadıklarımız, dostumuzdur. Sadece, ellerini değil, ruhunu yıkadığındır,  onu uzun süre aramasanız da gecenin bir yarısında, açtığın telefonu, hayırdır diye açandır, eleştirmeden sabırla sorunlarını dinleyendir. Sesiz liginde, yüreğinin sesini duyandır, hissedendir. Ağlayacağın bir omuz, her düştüğünde yaralarının ilacıdır dost.

Düştüğünüzde, sizi kaldıracak bir dostunuz varsa eğer, hayata daha güvenle bakarsınız. Yanınızda olmasa da, ihtiyacınız olduğunda, onun yanınızda olacağını bilirsiniz. Bilirsiniz ve güvenle yaşarsınız. Dost bulmak, kolay iş değildir ayrıca. Yıllara sığan, bir öz geçmiş gerekir önce.  Sevinci, üzüntüyü paylaşmak gerekir. Bir lokmayı, ikiye bölebilmek gerekir. En önemlisi,  bir gönüle sığdırabilmek gerekir dostunu. Bunu başardığımız an, gönlümüzden de çıkmaz dostumuz.

Dostluğun güzel örneklerinden, çölde yolculuk yapan, iki arkadaş için, bir hikâye anlatılır. Yolculuk sürerken, bir tartışma yaşayan, iki arkadaştan biri diğerine bir tokat atar. Tokatı yiyenin canı, çok yanar ama, tek kelime etmez ve kuma şunu yazar.

BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BANA BİR TOKAT ATTI.   

Yolculuk, devem ederken, bir su görürler. Yıkanmak, için girdiklerinde, tokadı yiyen arkadaş batağa saplanır, tam boğulacakken arkadaşı onu kurtarır. Boğulmaktan kurtulan, bir kaya parçasının üzerine şunu yazar.

BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BENİM HAYATIMI KURTARDI.

Tokadı atan, sonra da arkadaşının hayatını kurtaran kişi sorar” Tokat attım kuma yazdın hayatını kurtardım kayaya kazıdın neden? der. Arkadaşı bu soruya şöyle cevap verir.

Beni kırdığın için bunu kuma yazdım. Bağışlama, rüzgârı estiğinde, onu silebilsin diye. Hayatımı kurtardın, bana çok büyük bir iyilik yaptın onu kalbime kazıdım hiç unutmayım diye der.

Kötülüğü unutup, iyiliği unutmadan, yaşamayı öğrenmek, insanın kendine verebileceği en güzel hediyedir. Kötülüğe, iyilikle karşılık verebildiğimiz zaman, insan olarak en yüksek mertebeye de ulaşmış oluruz. Kötü olmak, kötülük yapmak kolaydır. Oysa iyi olabilmek oldukça zordur. Öncelikle bir temel gerektirir. Temelinde, doğruluk ve dürüstlük olmayan kişilerin iyi olabilme şanslarıda azdır. İyilik güveni getirir. Güven, sevgiyi doğurur, sevgi dostlukları. İçinde kötülüğü barındırmayan tek şey, gerçek dostluklardır. Hayata, anlam katan, yaşamın güzelliklerini bize hatırlatan ve yaşam kalitemizi belirleyen dostlarımıza, duyduğumuz güven, hayattaki başarılarıda beraberinde getirir.

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..