Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güvensizlik!

Güvensizlik!
 

Hayatımızın her aşamasında bir güvensizlik sorunu aldı başını gidiyor. Nedir bu güvensizlik neden kaynaklanır. Eşine güvensizlik çocuguna güvensizlik arkadaşına güvensizlik ticarette güvensizlik ve en önemlisi özgüvensizlik. Ama hayatta bu güvensizliklerle yaşanmıyor. Yoruyor insanı...

Güven kazanılması zor, kaybetmesi kolay bir duygudur. Zaman alır. Hem kazanılır hem verilir. Güven verilen sözlerin devam etmesiyle beslenen bir duygudur... Bir kere güven sarsıldımı bir daha imkansız onu sağlamlaştıramazsın.Karı koca ilişkimizde de bu aynı. Aldatan eş bir daha asla olmayacağını destanlar yazarak anlatsa güven sarsılmıştır bir kere.

En çok da güven sevgi aşk durumlarında mutlaka olması gereken birşey.

Çocuklar içinde bu durum daha tehlikeli.Bir iş verilir, yada ilk araba kullanacaktır, yada arkadaşlarıyla dışarı çıkacaktır.Binbir sözler taahhütler verilir..Yapılmayınca istenildiği gibi olmayınca bir daha cesaret edilmez verilmek için.Bu da çocukta özgüven eksikliği yaratır.Çocuklara olan güvensizlikte daha önyargısız ve anlayışla yaklaşabiliriz diye düşünüyorum.

İster kendimize karşı olsun ister karşımızdakine bu türlü güvensizlikle yaşanmaz.belli bir noktadan sonra karşımızdaki insana güvenmeden hayatı sürdürmek zordur.İstenilen bir durum değildir..Biz ne kadar güçlü azimli olursak olalım.

Hayatımızı idame ettirebilmemiz için çalışıp uğraşıyoruz bu dünyada yaşamımızı sürdürüyoruz. İnsanlara duyduğumuz güvenzilik bana göre hiçde nedensiz ve gereksiz değil. Çünkü hepimiz bir şekilde kendimizi koruma içindeyiz. İncinmemek, üzülmemek, kullanılmamak adına duyuluyor bu güvensizlik. Bazen koruyabiliyoruz kendimizi bazen koruyamıyoruz.

sevgiler...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..