Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Güvercin AB’ye çare olur mu?

Güvercin AB’ye çare olur mu?
 

Dünyanın gündeminde küresel ekonomik buhran, küresel iklim değişikliği, gelecek senaryoları yer alıyor ve bunlar üzerine kafa yoruluyor ve tartışma platformları oluşturuluyorken AB’ye neler oluyor böyle?

AB’de işsizlik oranları 2008’in başından bu yana hızla artıyor. Avrupa genelinde çalışabilecek durumda olan 17, 5 milyon insan işsiz. Birçok Avrupa ülkesinde grev ve protestolar hızla artış gösteriyor, işçiler sokaklara dökülüyor, ekonomik kriz nedeniyle sosyal huzursuzluk ciddi şekilde tırmanıyor.

Hararet ve tansiyon böylesine yükselmişken ekonomik temeller üzerine kurulan AB, bugünlerde şaşırtıcı şeyler üzerine kafa yoruyor.

Avrupa kendisine simge olacak bir hayvan arıyor mesela. Tartışma yıllar önce Avrupa Konseyinde gündeme gelmişti. Şimdilerde ise Avrupa Parlamentosu kulislerini sarmış durumda. Avrupalılar, Amerika’nın Kartalı, Rusların Ayısı, Çinlilerin Pandası var. Neden bizi simgeleyen bir hayvan olmasın diyor.

Fransa’da yayınlanan bir ekonomi gazetesi ise hangi hayvanların AB’yi temsil edeceğine ilişkin bir araştırma yayınladı. Araştırmada ilk elemeyi Yunan mitolojisinden Beyaz Boğa, aslan, kaplumbağa, kartal, baykuş, güvercin kazandı. İkinci elemede ise kaplumbağa sağır olduğu, fil avrupa kıtasında yaşamadığı, aslan basmakalıp bulunduğu, kartal savaşçı yapısı, baykuş ise can sıkıcı olduğu için elendi. Geriye boğa ile güvercin kaldı, ancak bu hayvanları eleştirenler de var.

Bakalım, AB’nin Avrupa halkları gözündeki bozuk imajını hayvanlar kurtarabilecek mi? Ama, ortada bir gerçek varsa AB, Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu bu atmosferde almış başını gitmiş…

 
Toplam blog
: 10
: 357
Kayıt tarihi
: 22.03.09
 
 

1982 Ankara'da dünyaya gelen Ayşe Tunalı 2003-2005 Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler Önlisans mez..