Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Sinema
 

Güz sancısı "Aşk imkânsız ise hüzün kaçınılmazdır"

Güz sancısı "Aşk imkânsız ise hüzün kaçınılmazdır"
 

Aşk imkânsız ise hüzün kaçınılmazdır.


Oyuncu kadrosu ile "Hatırla Sevgili" dizisini anımsatan ve içinde imkânsız bir aşkı barındıran bir 6-7 Eylül filmi izledim bugün.

Başta yönetmen Tomris Giritlioğlu olmak üzere tüm emeği geçenlerin filme katkısı mükemmel, görsel efektler ise oldukça etkileyici.

Filmde yüzyılar boyu kardeşce yaşamış iki halkın dramı oldukça başarılı bir şekilde kurgulanmış. 1950'li yılların Türkiye'sinde etkili bir babanın tek oğlu Behçet (Murat Yıldırım) ile babaannesi tarafından bedenini satmaya zorlanan güzel bir Rum kızı Elena (Beren Saat) arasında yaşananlar oldukça hüzünlü bir aşk hikâyesi olarak anlatılıyor.

Yaşadığımız dönemde dahil olmak üzere toplumu geren ve kategorize eden olaylar ne yazık ki boy göstermeye devam ediyor. İnsanî duyguların, dostluğun ve kardeşliğin sistemli ve bilinçli olarak bitirildiği her ortamda bu tür olaylara tanık oluyor ve yaşıyoruz.

Herhangi bir milletten olmak veya bir siyasî görüşü savunmak insanların dil, din ve ırk ayrımı yapmadan kardeşce yaşamasına engel olmamalı. Birlikte yaşamak bu kadar güzelken insanları bölüp, susturmak ve ezerek hapislere atmak, gençlerimizin beyinlerini yıkayıp birbirlerine düşürmeye artık son vermenin zamanı gelmedimi ?

İnsanların her yerde barış, sevgi, kardeşlik, huzur ve mutluluk içinde özgürce yaşamalarını diliyorum.


Fisun KUŞCU

 
Toplam blog
: 14
: 1269
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. Yurduma Atatürk sevdalısı iki çocuk yetiştirmenin gururunu yaşıyorum. Haks..