Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Güzel bakabilmek

Güzel bakabilmek hayat'a. Güzel düşünebilmek. Güzel yorumlayabilmek hayat'ı.
Sevmek ya!.. Sevmek işte! Tüm canlı, cansız varlıkları beklentisiz, hiçbir çıkar gözetmeksizin sevmek!

Evet!.. sevme duygusunu geliştirdiğimiz zaman, inanın hiçbir sorun kalmıyor. Tabiki tek taraflı sevmekle de olmuyor. "İnsanları seviyorum" diyorsunuz, sevgi yüklüyosunuz karşınızdakı insan'a fakat karşınızdaki insanda alıcılık yoksa tıkanıyorsunuz. Oysa karşınızdaki insanda'da aynı sevgi donanımında olduğu zaman veriş-alış başlıyor.

Veriş-Aliş diyorum, çunkü sevgi verildiğinde karşılığını alıyosunuz.
İnsanlar'ı sevmekten korkar bir toplum haline geldik.
Nedeni çok açık.. Dünya'nın global, küresel değişimi ülkemize'de yansımasından kaynaklanıyor. Artık tüm ilişkiler meta üzerine endekslenmiş gibi gözüküyor.
Tek ayıramadığımız şey sevgi ve meta!

Elbette meta kaçınılmaz olmazsa olmazlardandır fakat sadece yaşamımız için bir araç olduğunu unutmamamız gerekir diye düşünüyorum. Meta ile elma, jiklet, arsa, pantalon alıyosunuz, hepsi bu!.. Oysa sevgi başlı başına büyük bir güç, Dünyaları satın alıyorsunuz sevgi ile, hiç peşinatsız, ödemesiz, taksitsiz.

Meta, yani para'nın yeri ile sevgi'nin yerini çok iyi ayırmamız gerekiyor. Avrupa ve ileri toplumlarda bu iki değeri çok iyi değerlendirmekte ve dengeyi iyi korumakta.
Ülkemizin eğitim düzeyi düşük olduğu için Meta ve Sevgi değerlerini ayırmakta güçlük çekmekte ve güç'ün meta'da olduğunu düşünerek tüm değerlerimizi ve feodal ilşkilerimizi bozmaktayız. Amca, teyze, arkadaş, hatta kardeş değerlerimizi bitirmiş durumdayız. Para kazanmaya başladiğımız zaman sarhoş olmaktayız.!

Tek çözüm'ün eğitilmiş insan sayımızın arttırmamızdan geçiyor.
Eğitim; insan yaşamında hayat'a güzel bakmaya, güzel düşünmeye ve dünya'yı güzel yorumlamaya, değerler'i iyi değerlendirip, insan duruşunu sağlamaktadır diye düşünüyorum.
Sevgilerimle..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..