Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Güzel bir güne başlamak için...

Güzel bir güne başlamak için...
 

Güne güzel başlamak, yaşayacağınız güzel bir günün de gizli bir habercisidir aslında bu yazımda okuduklarımdan be birikimlerimden geçirdiğim bir eleme sonucunda kendimin de günü karşılarken uyguladığım bir günü karşılama dansından bahsedeceğim… Meditasyonla ilgili kısmı Ahmed Maranki’ nin “Kozmik bilim ve bilinçte Yaşam Enerjisi” adlı kitabından esinlenmiştim…ve bu kitap hayatımı yeniden şekillendirmek istediğim bir zamanda karşıma çıkmıştı ve yaşama bakışımın daha da netleşmesine katkıda bulunmuştu…imkanı olan her kişinin o kitabı bir kere okumasını içtenlikle tavsiye ederim…

Meditasyon bir tür düşüncenin yoğunlaşması anlamına gelmektedir ve insanın bilincinin durgun bir su yüzeyi gibi berrak ve net olmasını sağlamaktadır…Meditasyon sırasında 7 şakraya yüklenen enerjiyle aslında vücudumuz pozitif bir enerjiyle dolmakta ve bedenimizin etrafını saran enerji alanımız (auramız) güçlenmektedir ki bu da bizim kendimizi daha sağlıklı, zinde, olumlu ve enerji dolu hissetmemizi sağlamaktadır. Enerji alanI, bir tür astral beden olup aslında vücudumuzun koruyucu kalkanıdır. O kalkanın hasar görmesi sonucunda çeşitli rahatsızlar meydana gelmektedir.

İnternette enerji alanı ve şakralarla ilgili çok fazla bilgi bulunmaktadır…isteyen tavsiye ettiğim kitaptan da yararlanabilir…

Güne Başlama Dansı…

­Sabahleyin gözlerinizi yaşamın ışığına açtığınızda, kocaman gülümseyin ve sesli bir şekilde “bugün güzel bir gün” diye kendinize mesaj gönderin.
­Yataktan kalkmadan önce; bacaklarınızı birbirine yapıştırıp dizlerinizi ellerinizle çekebildiğiniz kadar karnınıza çekin ve daha sonra da gerinebildiğiniz kadar ellerinizi de geriye atarak bir kedi gibi gerinin.
­Her sabah bağırsaklarınızı boşaltmayı alışkanlık haline getirin…(bu alışkanlığı edinmek için gerekirse inatla tuvalette bekleyin…)
­Sabahları önce biraz normal sıcaklıktaki suyla daha sonra da onu takiben soğuk suyla (duş bitiminde 30 saniye kadar) 5 dakika kadar duş alın…sıcak su vücudunuzdaki enerji merkezlerini açacak, soğuk su ise duş sonunda kendinizi zinde ve diri hissetmenizi sağlayacaktır.
­Güne enerjik başlamak için bir parça meditasyon;
Bol bir kıyafet giyerek, evinizin sessiz bir köşesinde yere serdiğiniz temiz bir bez üzerine oturunuz.

Meditasyonda oturma duruşu amacınıza göre çok önemli; kendim kusursuz duruşu uyguluyorum, o duruş şekli de resimde gördüğünüz üzere bayanın oturduğu gibi; bu duruşta eller çok önemli…baş parmak ve işaret parmağı birleştirilerek bir halka yapılırken diğer 3 parmak düz konumda tutulu bir halde dizler üzerindedir.

Başlarken enerjinizi minimuma indirmek için burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan vererek 30 saniye kadar gevşemeye çalışın ve gözlerinizi kapatın.

Aşağıdaki aşamaları 1-3 dakika arasında yapabilirsiniz, bu size kalmış…nefes hareketini meditasyon sürecinde düzenli ve yavaş bir şekilde yapmaya özen gösterin…

Gözleriniz kapalı halde, üçüncü gözünüzle (alın göz arasında) kök şakranıza (omurilikle kuruk sokumu arasındadır) odaklanarak, güneşin batışındaki o kızıllığı düşleyin.

Daha sonra hara şakranıza (göbeğin altındadır) odaklanarak, turuncu bir potakal bahçesinde ellerinizi açmış yürüdüğünüzü düşleyin ve o mis gibi kokuyu içinize çekin.

Karın şakranıza (göbeğin üstünde, midedir) odaklanarak, sarı bir başak tarlasının rüzgar eşliğinde yaptığı o muhteşem dansı düşleyin.

Ardından kalp şakranıza (kalp hizasında) odaklanarak, yemyeşil bir orman içinde gezindiğinizi düşleyerek tertemiz havayı koklayın.

Boğaz şakranıza (boğazda) odaklanarak, turkuaz rengindeki bir denizin üzerinde kendinizi öylece sırt üstü bırakmış bir halde dinginliği hissedin.

Üçüncü göz şakranıza (alın göz arasında) odaklanarak gecenin lacivertimsi karanlığı içinde bir yolculuğa çıkın.

Ve son olarak da, tepe şakranıza (baş üstünde) odaklanarak, kendinizi morumsu, bayazımsı bir bulut kümesi içinde düşünün.

Şimdi yavaş yavaş gözlerinizi açabilirsiniz…


Meditasyonla vücudunuzdaki enerji noktalarına enerji yükledikten sonra, vücudunuzun gıdası olan besinlerle kendinizi canlandırabilir ve bir anlamda toksin arınması yaşayabilirsiniz…

­Meditasyondan sonra, aç karnına bir tatlı kaşığı bal ile bir yemek kaşığı keten tohumunu karıştırarak tüketin (keten tohumunu öğüterek ya da tane halde tüketebilirsiniz ama öğütülerek tüketilmesi vücut için daha faydalı…bir de ilk kullanacak olanlar tatlı kaşığı ile başlayabilir; başlangıçta 1-2 gün gün ishal hali gözlenebilir ama bu normal, endişelenmeyin çünkü keten tohumunun müsilaj etkisi vardır)
­ Üzerine, bir tutam bitki çayını sıcak suyla demledikten sonra ılık bir şekilde tüketin (benim en çok kullandığım ıhlamur ve tarçın karışımı ama isteğe göre papatya, melisa, adaçayı, nane gibi bitki çayları da içilebilir…bu bitkilerin çoğunun aroma terapik etkisi olduğu için size hoş bir gevşeme ve kendinizi iyi hissetme modu vercektir)
­ Daha sonra mevsimine göre olabildiğince farklı renklerde meyvelerden kendinize bir tabak hazırlayıp afiyetle onu yiyiniz.
­ 30-45 dakika sonra da isteğe göre hafif bir kahvaltı yapılabilir (Kahvaltıda öyle kızartma, sucuklu yumurta gibi ağır besinler almamaya çalışınız)

YENİ BİR ENERJİ DOLU GÜNE HOŞGELDİNİZ…

GÜZEL BİR GÜN DİLEĞİYLE…

SEVGİLERİMLE…

Not: Bu dansı en azında hafta sonları yapmaya özen göstermenizi gerçekten dilerim…bir de işteyken, çok yorulduğunuzu hissettiğinizde, sandalyede dik oturarak ve ellerinizi normal dizlerinize koyarak meditasyon yapabilirsiniz…her birini 1 dakika düşünseniz sadece 7 dakikanızı alacaktır…gözlerinizi açtığınızda gerçekten farkı hissedeceksiniz…

 
Toplam blog
: 8
: 1513
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Sınırları olmayan, bazen çılgın bazen de durgun ama hep ileriye doğru sağlam adımlarla yürümeye çalı..