Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '17

 
Kategori
Deneme
 

Güzel Düşünmek, İyimser Olmak

Güzel Düşünmek, İyimser Olmak
 

Düşünceyi derinleştirip güzelleştirmek hem düşünce sahibini, hem de toplumu sevindirir.

İnsan beyni kötü ve çirkin düşüncelerle artı sağlamaz, gelişmez.

Beyin İyi ve güzel düşüncelerle daha fazla aktif hale gelir ve artı sağlar.

Kuvvetli, temiz ve neşeli düşünceler vücuda kuvvet ve afiyet verir.

Güzel düşünceler için söylenen sözler:  

Nokta her zaman bir son demek değildir; bazen kendinden sonraki harfin büyük olacağını gösterir. ( Adam Fawer )

Güçlü ve yararlı olma düşüncesini zihninizde yaşattıkça, gerçekten de öyle olmaya başladığınızı göreceksiniz. Siz ısrar ettikçe fırsatlar çıkacaktır. ( Elbert Hubbard )

Daha emin bir gelecek için çalışırken, iyimserlikle kendimizi güçlendirmeliyiz. ( Edouard Nehes )

Nasıl ki fizikte iki cisim aynı zamanda aynı yerde bulunamaz diye bir kanun varsa, psikolojide de aynı kanun yürürlüktedir.

Eğer kafamızı cesaret, sevgi, anlayış, tolerans düşünceleriyle doldurursak menfi bütün düşünceler kaçar gider.  ( Nüvit Osmay )

Beden öyle bir ince varlıktır ki üzerinde intiba bırakan düşüncelere derhal mukabele eder ve bunlar çok geçmeden tesirlerini gösterirler. ( James Aile )

 Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? ( Şems-i Tebrizi )

Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki, rengarenk gökkuşağı yağmurdan sonra ortaya çıkar. ( Mevlana )

Rizeli Hamdu Sena Bilgin kardeşi ile keçi otlattıktan sonra dönüş yolunda kar yağışına yakalanan ve keçilerinden birinin doğum yapması üzerine.

Keçiyi okul çantasına koyarak sırtında taşıması ve yavru keçiyi de köpeğinin sırtında taşıtması fotoğrafları sosyal medyada ve toplumda ilgi odağı oldu.   

Hamdu Sena Bilgin hayalinin veteriner olduktan sonra Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu bildirmiş. 

Hamdu Sena Bilgin’nın düşüncesinde hayvan sevgisi ve şefkat vardı.

Otobüste koltuklar kirlenmesin diye oturmayan madenciler:  

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde kıyafetleri kirli olduğu gerekçesiyle halk otobüsünde koltuğa oturmayıp ayakta seyahat eden madencilerin düşünceleri de güzelin ötesi

Altı maden işçisi, birkaç gün önce, Gelik’ten Kilimli’ye gitmek için halk otobüsüne binmiş, üzerlerindeki kömür karası iş kıyafetlerinden dolayı koltuklar kirlenmesin diye oturmamışlar ayakta seyahat etmişlerdi.   

İşçilerden 38 yaşındaki Sabahattin Akkoç, maden ocağından yer üstüne çıktıkları asansör arızalandığı için Gelik’ten çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek şunları söyledi: 

Yolda yürürken otobüs şoförü durdu bizi aldı. Şoför arkadaş ‘Oturun’ dedi. Ama biz oturmadık koltuklar kirlenmesin diye. Öyle yolculuk yaptık.   

Bu kadarını tahmin etmiyorduk. Otobüs şoförü ücret de almadı. Aslında güzergâhı olmamasına rağmen müessese önüne kadar bizi bıraktı.

37 yaşındaki Turgay İnam da şöyle konuştu: “Otobüs şoförüne‘ Üstümüz pis, binebilir miyiz?’ dedik. O da ‘Ne demek ağabey binin tabii ki.

Biz de madenci çocuğuyuz’ dedi. ‘Ücret verelim ’dedik kabul etmedi. Sohbet ederek yolculuk ettik. O da sağ olsun güzergâhı olmadığı halde bizi Karadon’a kadar bıraktı.

Görüntüleri izledik. Bu kadar gündem olacağını düşünmedik. Madencilerin kazayla değil de bu şekilde bir olayla gündeme gelmesi bütün madencileri mutlu etti.

Madencilerin düşüncelerinde zarafet ve incelik vardı.

Bu güzel düşünceler düşünce sahiplerine yakıştı, insanları sevindirdi, ülkemiz Türkiye’yi mutlu etti.

Bu güzel düşüncelerin sahipleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Ankara’ya davet edildi.

Dileğimiz ülkemizde hep böyle güzel düşüncelere sahip insanların sayısı çoğalsın.

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..